maandag 23 mei 2016

Wafelbeslag zonder boter

Heerlijke gezonde wafels. Lekker als ontbijt, tussendoortje en lunch en nog gemakkelijk te bereiden ook. Recepten van wafels zonder boter. Op myTaste u kunt 5recepten van wafels zonder boter vinden plus vele duizenden meer.


Roer de bloem, melk en eierdooiers dooreen. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze onder het deeg.

Men kan meteen beginnen bakken. Vervang de boter door eenzelfde volume appelmoes. Ook magere plattekaas, Griekse yoghurt of olijfolie kun je gebruiken.


Dit werkt in cake- of wafelbeslag , maar niet in deeg dat je moet uitrollen, zoals voor . Piet maakt heerlijke, krokante, luchtige, lichte Brusselse wafels zonder gist met tips hoe een zo licht mogelijk deeg te maken om krokante Brusselse wafels mee. Neem daarom dubbel zoveel eiwit als eierdooiers: de kom met het opgeklopte eiwit zal in volume groter zijn dan het volume bloem-eierdooier-melk- boter : . Werk met ingrediënten op kamertemperatuur. Meng de eieren met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige massa.


Zeef de zelfrijzende bloem en het aardappelzetmeel boven de deegkom en meng door het beslag.

De meeste wafelrecepten die ik tegenkom zitten vol met boter , witte bloem en suiker. Dus ging ik aan de slag met een vervangend recept. Ik wilde een übergezonde wafel maken, gewoon om eens te proberen hoe dat zou smaken. Toen ik aan de slag ging met het bedenken voor een recept, bleven er twee . De lekkerste wafels recepten.


Een selectie van de allerlekkerste wafels recepten. Ingrediënten Gezonde Eter 2gr speltmeel (of glutenvrije meelsoorten) ruime el wijnsteenbakpoeder el palmsuiker, oerzoet of Sukrin 3ml rijstemelk of amandelmelk biologische eieren rijstolie of kokosolie. Doe alle ingrediënten samen (m.u.v de olie) . Vet het ijzer op voorhand ook goed in.


Dit doe je best met arachideolie (deze geeft geen smaak af) of met gesmolten boter. Doe de bloem en de suiker in een kom. Smelt de margarine zachtjes in een kookpot. Verbrokkel de gist erbij. Giet de gesmolten boter erin.


Een wafel wordt gemaakt van een beslag van bloem, boter , melk en eieren, dat in een wafelijzer wordt gebakken. De eerste twee zijn uiterlijk vrijwel identiek, maar de echte Brusselse wafel wordt zonder gist gemaakt. Het ruitpatroon van het.


Makkelijk om te maken en leuk met kinderen!

De wafels zijn heerlijk! Vanwege het suikerbrood was mijn kandijsuiker gemengd met gesmolten boter en kaneel en dat was ook erg lekker. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet het losgeklopte eiwit, eidooier, boter en melk erdoor. Klop alle ingrediënten samen, maar niet lang.


Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Schenk de gesmolten boter bij het beslag en roer intussen met de garde. Zet het wafelbeslag op een warm tochtvrij plekje en laat het minuten rusten. Laat de machine een minuutje draaien en schenk er vervolgens de gesmolten boter bij.


Stort het wafelbeslag in een schaal en zet het minstens een uur in de koelkast. Waar kun je nou lekker mee ontbijten dan wafels? Voeg ook een snuifje zout toe.


Met het nodige prakwerk staan deze wafels binnen minuten op tafel. Deze wafels heb ik gemaakt zonder eieren en melk, helemaal plantaardig dus. Sinds ik onlangs een wafelijzer heb gekocht ben ik de ban van het maken van wafels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.