donderdag 26 januari 2017

Oude glazen stopflessen

Twee mooie glazen flesjes op een zilverkleurig schaaltje. Leuk om mee te decoreren. Kijk bij mijn andere advertenties, op onze facebookpagina of webpagina koelvintage. Stop met zoeken en kom naar Etsy, het platform waar verkopers uit de hele wereld hun creativiteit laten zien met handgemaakte en vintage producten! Op Etsy vinden kopers als jij duizenden unieke en betaalbare glazen fles - Vintage!


Laten we aan de slag gaan! Glazen voorraadpot stopfles. Het is een beetje moeilijk te fotograferen ,maar er zitten aardig wat sierlijke luchtbellen in het glas. Mooi oud glasen leuk met (kleine) schelpjes of een paar bloemetjes.


Op voorraaprijs is per stuk! Kavel van beschilderde oude glazen (kristal en glas) o. Het is ons niet eerder overkomen, maar we kunnen van een glazen stopfles de stop er niet meer af krijgen. Dat mag niet gloeiend heet zijn, want dan loopt u het risico dat de stopfles barst. Verwen haar een paar dagen, zodat ze het nieuwe adres prettiger gaat vinden dan het oude ! Dat klopt: glazen voorwerpen als een strijkglas, een glazen deurknop, een pianopoot steun, een deurstopper zijn ontegenzeggelijk geen flessen. Vermoedelijk echter is de naam afgeleid van het ( oud ) Franse woord Calqhoun ( paardehoef).


Brocante fles in helder glas. Oude blankglazen liquerfles. De grote glazen stopfles (een mop uit de oude doos). Hendrikje en Trijntje mogen van hun moeder snoepjes kopen.


De muntdrop zit in een grote stopfles. Op te halen of te verzenden. Vrolijke set mix en match van glazen en karaf met deksel uit de jaren 70. Zonder veelkleurige glazen 50.


Oude glazen stopflessen

Art Deco bureaulamp mat zwart bakeliet. Strakke vorm, deze lamp uit de jaren 30. Op punten versteldbaar, voet van metaal, werkt goed. Een supermooie oude glazen stopfles , waarschijnlijk uit een apotheek.


Hij is gemaakt in een mal, want hij heeft dikke naden aan de zijkanten. Het glas is een beetje rozig van kleur. HIj heeft een prachtige stop en een mooie bolling in de bodem. Hoogte 26cm, doorsnede ruim 9cm, inhoud 1 . Dan hoef ik dat niet steeds per glas te maken, maar heb ik een voorraadje.


Oude glazen stopflessen

Daarnaast drink ik (als enige ;-)) rechtstreeks uit die fles. Nu blijft er na verloop van tijd een vervelende aanslag achter in die fles. Antieke brocante groen glazen stopflessen. Waar je van alles en nog wat in kan doen. Ik heb deze voor jou al gevuld met kurken.


In het oude groen glas zitten hier en daar wat belletjes. Toevoegen aan winkelwagen. Porseleinen Steelzeefjes. Sarrequemines Visschaal. Stopflesjes van Porcelaine de Paris.


Oude glazen stopflessen

Vintage Parfumflesje met Verstuiver van Bavaria. Oud blikje Zwitsal Kinderpoeder. Curt Schlevogt persglazen Dekseldoosje. Houten Dekselvazen met IJzer . Vind of bied uw tweedehands Kunst en Antiek aan op Speurders.


Buiten hangt een gaper die prachtig is gerestaureerd. Voor de mooiste blik op Haarlem moet je vanaf VD naar het Spaarne lopen, en dan linksaf langs het water wandelen . Het is Pesach, mijn vriend. De flessen rinkelden zacht, als water.


Oude glazen stopflessen

En dan mag je geen Canadese whisky drinken? De dokter lachte en koos een kleine .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.