dinsdag 24 januari 2017

Pacemaker operatie

De implantatie van een traditionele pacemaker duurt meestal kort. Er is geen openhartoperatie nodig en de meeste mensen mogen binnen uur weer naar huis. Vóór de operatie krijgt u waarschijnlijk medicatie toegediend waardoor u slaperig en rustig wordt. De procedure wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.


Doel Wanneer u een te trage hartslag heeft of wanneer er pauzes optreden in uw hartritme kan implantatie van een pacemaker aangewezen zijn.

Een pacemaker is een klein toestel dat het werk van de natuurlijke gangmaker (de sinusknoop) of van de geleidingsbanen (AV-knoop) overneemt. De pacemaker staat stand-by . Hier leest u hoe de plaatsing in zijn werk gaat. Voor meer informatie wijzen wij u graag op een voorlichtingsfilm en folder van de Hartstichting. Voorlichtingsfilm bloedsomloop.


Informatie over de opname. Bevat een batterij voor energie.

Batterij gaat gemiddeld jaar mee. Pacemaker moet worden vervangen als de batterij leeg is. De meeste pacemakers vervullen drie functies: . Elke helft bestaat weer uit twee delen: bovenaan zit de boezem, onderaan de kamer.


Door zich samen te trekken pompt het hart het bloed door het lichaam. Wij laten vaak voor het maken van de pocket de pacemaker zien aan de cardioloog. De cardioloog maakt dan een zo klein mogelijke . Bljvende beperkingen na pacemaker implementatie. Na de operatie waarbij een pacemaker is geplaatst, komt u weer thuis in uw eigen omgeving.


Deze periode heeft u afgesproken met uw arts. Behandeling van hartfalen door implantatie van een pacemaker oftewel ICD. Implantatie van de pacemaker 4. Leven met een pacemaker.


Vervanging van een pacemaker. Als uw hartslag te laag is, kunt u duizelig worden of flauwvallen.

Een pacemaker kan hartritmestoornissen verhelpen en uw hart in het juiste ritme laten kloppen. U heeft in het SJG Weert een pacemaker gekregen. Het is belangrijk dat u, de eerste periode na de ingreep het rustig aan doet om de pacemakerdraden de tijd te geven zich in uw lichaam vast te hechten. Eenmaal thuis wordt eventu- ele wondpijn snel minder. De hechtingen onder de huid verdwijnen vanzelf.


Een pacemaker (PM) is een elektronisch apparaatje met een chip en een batterij dat in het lichaam wordt geïmplanteerd. Uit het apparaatje, dat zo groot is als een luciferdoosje, komen twee of drie elektrodedraden. Een ingebouwde sensor bewaakt het hartritme. Als het ritme te laag is, geeft de pacemaker kleine . Een pacemaker wordt geïmplanteerd bij patiënten met bradycardie waarbij het ritme dreigt te traag te worden om voldoende bloed rond te pompen naar het lichaam.


Het is een klein schijfvormig metalen toestelletje van ongeveer 5cm x 4cm x 0. Daaraan vastgekoppeld zitten één of twee lange draden, . U wordt via de poli aangemeld voor een pacemaker implantatie. In de meeste gevallen kunt u na . Vervolgens krijgt u een afspraak bij de pacemaker technicus voor een voorlichtingsgesprek. Deze zal u uitleg geven over de pacemaker implantatie. Samen bespreekt u de laatste dingen en kunt u nog vragen stellen. Op zoek naar informatie over pacemaker implantatie?


Lees meer over deze behandeling bij het Radboudumc. Dus als jij inspannende dingen doet en je hart sneller en dus beter klopt, dan zal de pacemaker geen signaal afgeven. De levensduur van een pacemaker is acht tot tien jaar. Daarna moet hij worden vervangen.


Ook dat is geen ingrijpende operatie. De belangrijkste functie van het hart is het rondpompen van bloed door het hele lichaam. Er zijn drie verschillende soorten pacemakers. Zo worden alle organen voorzien van zuurstof en voedingsstoffen en ontdaan van afvalstoffen.


Beide harthelften bestaan uit een boezem en een kamer. Het hart bestaat uit een rechter- en een linkerhelft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.