woensdag 15 februari 2017

Melkschuim maken magnetron

Speel thuis barista dankzij deze super gemakkelijke tip. Dit heb je nodig Melk naar keuze Propere glazen bokaal met deksel MicrogolfovenAan de slag Doe de melk in de bokaal en schudden maar! In dit filmpje zie je hoe je zelf melk kunt opschuimen met slechts twee benodigdheden. Haal de beker uit de magnetron en schud de beker nog paar ik op het aan recht, zodat de grote bellen verdwijnen.


Nu hoef je alleen nog maar het melkschuim op je espresso te lepelen en eventueel versieren met cacaopoeder.

Questo è il famoso cappuccino! Heb je vragen of gewoon iets zeggen, . Tijdens het opwarmen met de garde kloppen tot dat je een mooi melkschuim krijgt. Er zijn ook gebruikers die eerst de melk verwarmen in de magnetron of steelpan en daarna pas opschuimen.


Lees ook deze artikelen die je helpen de lekkerste espresso of koffie met opgeschuimde melk te maken. Zet de beker in de magnetron en verwarm de melk op (maximaal) 6WATT. Ook dit duurt ongeveer minuten. Zet nu de beker met een klap op tafel of het aanrecht .

Perfect melk schuimen… zonder melkschuimer. En anders kun je dat ook even apart doen in de magnetron , maar dan in daarvoor bestendig materiaal. Door de fijnmazige dubbele zeef kun je heel mooi melkschuim maken. Giet het over in een lege jampot. Draai het deksel goed vast.


Na ongeveer minuten schudden heb je goed en heerlijk zelfgemaakt melkschuim. Zo maak je (zonder dure melkschuimer) heerlijke melkschuim voor je koffie. Vanmorgen kwam ik er middels onderstaande video achter dat je helemaal geen dure melkschuimer nodig hebt om een cappuccino te maken. Haal de deksel van de pot en zet de melk voor seconden in de magnetron.


Het is trouwens niet aan . De brede stamper zorgt ervoor dat je met slechts enkele tientallen malen de klopper op en neer bewegen al heerlijk dik en stevig melkschuim hebt. Randwyck adviseert om de melk eerst koud op te kloppen en daarna pas in de magnetron te zetten, omdat de verhitting de eerder geklopte luchtbelletjes uit doet zetten en . Echter, toen sloeg de twijfel weer toe omdat we toch ook vaak cappuccino drinken, en de quick 8dus idd niet ideaal is om goed melkschuim te maken. Jij drinkt graag een cappuccino of latte macchiato en weet dat daarbij een stevige laag melkschuim niet mag ontbreken. Cappuccino maken met een melkreservoir.


Met een stoompijpje heb je zelf veel invloed op het resultaat van het melkschuim.

Doe de melk over in een grote glazen beker en verhit op vol vermogen in de magnetron (dl melk heeft circa minuut nodig). Je ziet de melk vanzelf in volume groeien tijdens de verhitting. Pas op dat het niet over de beker stoomt. Om het schuim wat flexibeler te maken roer ik het hele stevige schuim bovenop de beker . Koude melk schuimt het beste!


De lekkerste cappuccino maak je gewoon thuis. De melk koud op- kloppen en vervolgens 50sec in de magnetron zetten, ongelofelijk dat je met zo weinig melk zoveel schuim krijgt! Wel jammer dat deze melk. Dit is een beker met een op-en-neer beweegbare klopper. De melk goed kloppen en meteen seconden in de magnetron.


Je hebt nu een extreem dik schuim, je kan het lepelen. Ik vind het altijd iets chemisch hebben, ik vind magnetrons nog altijd rare dingen. Ik heb ze alleen gebruikt voor het maken van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.