vrijdag 5 mei 2017

Gasverbruik koken per jaar

Bij koken op gas verbruik je gemiddeld kubieke meter gas per jaar. Kook je op elektriciteit? Dan ligt dit verbruik op ongeveer 4kilowattuur.


Bij de verbranding van aardgas komt namelijk CO2 . De rest wordt verbruikt door verwarming van het water in huis (procent) en door het koken (procent). Naast het gasverbruik terugdringen, kun je ook energieprijzen vergelijken en overstappen om geld te besparen. Het gemiddelde gasverbruik in Nederland ligt rond de 1. De prijs van elektriciteit is anderhalf maal die van gas, maar elektriciteit is dan ook een hoogwaardiger vorm van energie.


Uw energierekening wordt voor tweederde bepaald door het gasverbruik in uw huishouden! De Vastelastenbond zet het gasverbruik per woonsituatie op een rij. Koken zorgt maar voor een klein deel van je energieverbruik in huis.


Gasverbruik koken per jaar

Een inductiekookplaat gebruikt 1kWh per jaar. Gemiddeld verbruikt een gaskookplaat jaarlijks mgas per jaar. Een keramische elektrische kookplaat maakt ongeveer 2kWh stroom op. Ik overweeg om de leveringsovereenkomst voor gas te laten beëindigen. Ik huur een portiekflat met blokverwarming en een elektrische boiler voor warm water.


De gasaansluiting heb dus ik alleen om te koken en die kost mij 1euro per jaar terwijl ik maar tot m³ verbruik. Nu wil ik een fornuis met . Meer resultaten van forum. Koken op inductie versus gas: wat is de toekomst? Deze voordelige kosten vallen echter weg wanneer je huis niet op gas wordt verwarmd.


Gasverbruik koken per jaar

De transportkosten van gas zijn namelijk flink . We kunnen in Nederland bijna niet zonder en gebruiken het voor verwarming, warm water en zweren bij koken op gas. In andere landen ligt het gasverbruik veel lager. Een gemiddeld huishouden gebruikt 1. Ongeveer tachtig procent daarvan . In alle gevallen maakt dit (zoals verwacht) maar een klein deel van ons gasverbruik uit.


Dat geloof ik wel, met deze bedragen. Schaf een moderne hr-ketel aan (bespaar 1euro per jaar ). Een cv-ketel van jaar of ouder. Met iedere graad die je de kamertemperatuur verlaagt, bespaar je zeven procent op je gasverbruik. Tijdens het koken kun je energie besparen. Bijvoorbeeld door de juiste pan te gebruiken en de oven tussentijds dicht te laten.


Gasverbruik koken per jaar

Dan verlies je minder warmte. Als je een gasaansluiting hebt voor alleen koken maak je gebruik van zogeheten KOOKgas. Hier staat een vast bedrag per jaar voor ongeacht je kookgedrag. Wh jaarverbruik alleenstaande, hoe.


Hoe hoog is mijn energieverbruik? Pakt uw gasverbruik veel hoger uit? Wellicht is uw huishouden groter dan gemiddeld (personen). Daarmee vormt het verbruik van gas de grootste post op je energierekening.


Bijna alle huishoudens in Nederland gebruiken aardgas. Gas en elektriciteit dekken samen de complete energiebehoefte van . Dag Robert-Jan, er zijn in Nederland al hele wijken die niet anders (kunnen) dan electrisch koken , let wel: Je gebruikt geen gas, gas is per mveel en veel duurder dan elektra, ik weet wel haast zeker dat je goedkoper uit zult zijn met electrisch koken. En dat de pannen duurder zijn: Je koopt ze niet elke . Meterstand is gasverbruik verwarmen, warm tapwater en koken. Omgerekend naar gasverbruik per jaar voor verwarmen.


Standaardjaarverbruiken uit literatuur: 65mper woning voor koken. Hieronder vind je het gemiddelde gasgebruik per bouwjaar volgens Milieu Centraal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.