Maar om een vers brood te bakken , heb je wel een beetje geduld nodig. Zorg ervoor dat je het deeg genoeg tijd geeft om te rijzen en dat de omgevingstemperatuur niet te hoog ligt. Let wel op dat je het deeg niet te hoog laat rijzen, dan bestaat de kans dat je brood invalt tijdens het bakken. Reken ongeveer het twee à driedubbele van het oorspronkelijk volume. Het moest er eens van komen.
Hieronder een reeks filmpjes uit Dagelijkse Kost over brood met en door Jeroen. Genieten van de lekkere geur van vers gebakken brood in je keuken? Doe het met dit makkelijk beproefd recept om brood te bakken zonder broodbakmachine in je oven.
Rozijnenbrood Recepteierengram griessuiker2ml melk3. Lekkere jeroen meus bruin brood bakken recepten te vinden op SOS Recepten. Een grote kom uiensoep met spek en kaas en een flinke bruine boterhameer heb je niet nodig om een koude dag door te komen. Kneed er dan de kaneel en kandijsuiker door. Vet een broodblik dik in met boter en bestrooi met suiker.
Doe het deeg erin en laat het minuten narijzen. Bestrooi dan de bovenkant van het deeg met suiker en bak het suikerbrood in een voorverwarmde oven (200? C) in minuten gaar en bruin.
Jeroen Meus geeft de soep extra veel smaak door Oxo toe te voegen. Zelf brood bakken scheelt niet zoveel in prijs aangezien glutenvrije bloem erg duur is, maar wel in kwaliteit. Kook de schorseneren gaar in water met wat zout en azijn of citroensap zodat ze niet bruin worden.
Zeef de bloem in de kom van de keukenrobot. Los de gist op in lauw water, roer door en giet bij de bloem. Voeg zout, ei en bicarbonaat toe en kneed het deeg min. Voeg de boter beetje bij beetje toe en laat verder kneden.
Dek het deeg af en zet in een oven van 40°C . Je kunt er later eens een pizza of minipizzaatjes mee bakken. Quiche met witloof, ham en cheddar voor personen. Leg het gehaktbrood in een vuurvaste ovenschaal, schik er enkele klontjes boter op en laat dit minuten bakken in de hete oven, op 170°C.
Snij de uien in halve ringen en bak ze bruin in dezelfde pan als het gehaktbrood. Nu je weet wat belangrijk is bij het maken van een broodpudding , kun je zelf aan de slag. Denk dan bijvoorbeeld aan matzes, pannenkoeken en sommige soorten platbrood. Natuurlijk kun je deeg ook laten rijzen met behulp van andere middelen zoals desem, bakpoeder, baksoda of wijnsteenzuurbakpoeder.
Maar daarover een andere keer meer. Nu eerst van alles over gist. Als je brood wilt bakken dan kun je . Dep de sneetjes suikerbrood in het eimengsel en bak ze aan beiden kanten goudbruin.
Leg de wentelteefjes op een warm bor snij de banaan in plakjes en leg ze op het gebakken brood. Bestrooi ze met suiker en brand ze mooi bruin met de bunsenbrander. Serveer met een bolletje mokka ijs.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.