donderdag 14 september 2017

Groente stomen in gewone pan

Groente stomen in gewone pan

Wat stomen onderscheidt van koken is dat de groenten niet in aanraking komen met water. De damp van het hete water verhit de voedingsmiddelen en zorgt ervoor dat ze gaar worden, maar toch knapperig en smaakvol blijven. Belangrijk is om altijd de deksel op de pan te doen zodat de stoom niet de . Alles wat je kunt koken, kun je ook stomen.


Je stoomuitrusting bestaat uit delen: een onderstel voor water en een bovenstel met gaatjes in de bodem waarin je het eten legt. Dit kan zijn: een pan met hittebestendig vergiet en deksel, een stoompan , een pan met . Geen fancy elektrisch ding, maar een gewone pan met deksel en een vergiet erin. Ik gebruik de pan vrijwel dagelijks. Voor het stomen van rijst (mooie, losse korrels die niet plakken), groente , dim sum en vis. Plaats een deksel op de pan en stoom de broccoli op een hoog vuur op het fornuis of totdat het stoomt.


Materiaal en werkwijze droog stomen. Wanneer u een zeef of vergiet gebruikt, is het mogelijk om te stomen in een gewone kookpan. Breng vloeistof in de pan aan de kook. Super gezond én ook nog eens lekker: groenten stomen in een stoommandje! Libelle kwam gelukkig met een oplossing waarmee je gestoomde groente kunt krijgen zónder dat je er een stoommandje voor nodig hebt!


Precies op deze drie balletjes zet je een bord neer zodat het bord wat verhoogd in de pan staat. Ontbrekend: gewone Hoe Stoom Ik Groenten? Artikelen › Hoe stoom ik groenten? Reken voor de bereidingstijd ongeveer minuten meer dan de gewone kooktijd. En dat is het dubbel en dwars waard.


Want je krijgt er heerlijk knapperige en smaakvolle groenten voor terug. Gewoon een stoommandje van een paar euro in een gewone pan met een klein laagje water onderin. Het water kookt, de groenten liggen op het mandje boven de stoom , deksel op de pan , zo klaar. Om uw gestoomde groenten , aardappelen, vis, vlees, … toch een extra smaaktoets te geven kunt u kruiden toevoegen aan de stoomvloeistof.


Groente stomen in gewone pan

U bekomt zo ook een uitstekende. Dit is een stoomrekje dat zo kan worden uitgevouwen dat het bijna in elke gewone pan past. U vindt dit goedkope mandje in de . De makkelijkste manier is het kopen van een stoompan. Deze hebben we van het merk Dann Cuisine en komt in verschillende maten. Bij deze stoompannen lopen de stoomgaten hoger door dan bij andere merken waardoor het voedsel aan alle kanten gelijkmatiger gestoomd wordt.


Uiteraard is de stoom inzet uit de pan. En in Marokko stomen ze couscous in een speciale couscoussier boven de vlees - of groentestoofpot die bij de couscous gegeten wordt. De waterpan ziet eruit als een gewone pan – en is ook als zodanig te gebruiken – met aan de binnenkant een handige maatverdeling.


Stomen heeft veel voordelen. Vis bakken en paneren - Colruyt - Duration: 1:12. De stoompan , het perfecte middel als je wilt gaan koken met stoom. Toch zijn tegenwoordig veel thuiskoks nog onbekend met stomen.


Want hoe gebruik je een stoompan ? Kun je alleen groente stomen ? Dit zijn vragen waar wij je . De ingrediënten behouden hierbij veel van hun kleur, smaak en voedingswaarde. Van groenten , aardappelen, vis, vlees, eieren tot zelfs rijst of couscous. Sluit de pan met een deksel om het stomen te bespoedigen. Je kunt in de verschillende mandjes zowel vis, rijst als groenten samen stomen. Deze uitklapbare stoomwaaier kan je gebruiken in een grote of kleine pan.


Groente stomen in gewone pan

Mepra informatie over stoompannen en de techniek om eten te stomen. Een stoompan is een ruime pan , waarin een andere pan past met een gaatjesbodem. Het belangrijkste verschil tussen koken en stomen is dat bij deze bereidingswijze de groente niet in aanraking komt met water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.