dinsdag 6 februari 2018

Bliklipjes tas maken

Van een weggegooid blikje tot een blitse tas is een lange weg en bovendien een arbeidsintensief werk, dat zal je snel duidelijk worden! Van niets iets moois maken is hier echt de kunst! Verzamel aluminium treklipjes van . Het proces kan er op eerste gezicht een beetje complex uitzien, maar zodra je de basis onder de knie hebt is het eigenlijk best eenvoudig. Tijd dus om de recyclebak om te keren en massaal die lipjes te verwijderen — want we gaan een handtas maken !

Sônia Conceicão uit Salvador is één van de ontwerpsters. Samen met haar familie recycleert zij treklipjes van drankblikjes en verwerkt ze tot modieuze aluminium tassen , riemen en zelfs kleding. Hier vind je alvast de handleiding om deze leuke halsketting te maken. Een tijdje geleden aan een tas begonnen, gehaakt, met lipjes van blikjes.


Haaknaalden etui met bliklipjes haakpatroon NEDERLANDS-DUTCH. De schouderband (hengsel) ga ik maken zoals de bodem van de tas. Ik ben op dit moment nog mijn bliklipjes aan het haken, maar kan je wat meer informatie geven over de afwerking?

Hallo , Ik vind die tas heel mooi ( zou da graag ook maken ) dan heb je eens iets dat niemand anders heeft ! Met haken kun je alle kanten uit. Kort gezeg eigenlijk alles. Al een poos spaar ik lipjes van de blikjes drinken, omdat ik ooit eens heb gezien dat iemand hier een tas van had gemaakt. Oh hoe leuk, ik ben al een tijdje lipjes aan het sparen (inderdaad om ooit een tas van te maken )maar dit is leuk voor tussendoor.


Dit is het Nederlandse patroon van de hand of schoudertas gemaakt van bliklipjes. Dit patroon is duidelijk beschreven en beschikt over een fototutorial. Ontbrekend: maken Angela - Bijzonder handgemaakt handtasje van gerecyclede bliklipjes. Want mensen zullen zeker even omkijken wanneer ze je voorbij zien komen met deze tas.


We weten uit ervaring dat je binnen de korste keren een leuk gesprek hebt over het verhaal achter je tas. Want ze zijn zeldzaam mooi en maken heel . Het skelet kan je op ongeveer twee weken maken als je vijf tot acht uur per dag lipjes aan elkaar knoopt. De afwerking kan je op één dag afronden.


Als je niet van het “Time is money”-principe bent, kost deze tas je minder dan vijftien euro. Je kan de lipjes best wassen.

Hierna kan het echte werk beginnen. Leuk om je eigen sieraden of tassen mee te maken. Gebruikt Ophalen of Verzenden. Advertenties door Admarkt . Fair trade uit Guatemala Altijd al op zoek geweest naar een hele bijzondere tas , maar nooit gevonden?


Dan kun je nu stoppen met zoeken, . Stijlvolle en chique schoudertas met zilvergrijze satijnenvoering. Deze tas is gehaakt van 1. Guatamala ( fairtrade, de dames die deze tassen maken krijgen een eerlijk salaris). Jaren geleden zag ik iemand met een – in mijn ogen – fantástische tas lopen. Het bleek dat ze hem – voor veel geld – via het internet gekocht had bij een bedrijfje dat projecten ondersteunt van vrouwen in Zuid-Amerika die van bliklipjes tassen maken. Unieke handgemaakte tas.


Gemaakt van verschillende Fanta- blikjes gecombineerd met foam. Afgewerkt met bijpassende lipjes en zilverdraad. Ik kan speciaal voor jou een tas maken , naar eigen wens! Kijk voor meer info op facebook of internet en zoek op recycletas .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.