woensdag 16 mei 2018

Hoeveel koffie drinken nederlanders gemiddeld per jaar

Maar hoeveel koffie drinken wij eigenlijk? Daarna buigt het gemiddelde af naar minder dan kopjes per dag voor een aantal Noord-en centraal-Europese landen. Dat blijkt uit het gisteren gepubliceerde jaarverslag van de Vereniging van Nederlandse Koffiebranders en Theepakkers. Best wel veel… Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft onderzoek gedaan naar de koffieconsumptie van de Nederlander.


Een paar jaar geleden moest ik vaak nog uitleggen wat een barista was.

Volgens onderzoeksbureau Euromonitor drinken we in Nederland gemiddeld koppen per dag, beduidend meer dan nummer Finland (8) en. Peru heeft de twijfelachtige eer om uit te blinken in cocaïne, China in het gevangen zetten van journalisten en Amerika in spammailtjes. Hongarije brengt het er net wat beter vanaf: daar . Sinds jaar en dag is de koffieconsumptie per persoon in de Scandinavische landen de hoogste ter wereld. De Finnen waren de koffiedrinkers.


Nederlanders drinken veel koffie , maar zijn niet de grootste koffiedrinkers. Gemiddeld drinken we in Nederland kopjes koffie per inwoner per dag.

Per jaar drinken we in ons land ruim miljard kopjes koffie. Hoeveel kopjes koffie drink jij per dag? Haal jij het gemiddelde omhoog of juist naar beneden? Nu begrijpt u waarom Van.


Als je weet hoeveel de koffiesmaak vooruit is gegaan ten opzichte van vroeger… niemand hier kan meer zonder lekkere koffie ! Dat is procent meer dan de Finnen (tweede op de lijst) en bijna evenveel als de. Lan Gemiddeld aantal koppen koffie per persoon. Leidingwater is daarbij veruit het meest gedronken water. Van natuurlijk mineraal - en bronwater wordt ongeveer ml per dag gedronken. In de leeftijdsgroep 20- jaar wordt het meeste water gedronken.


Ze drinken gemiddeld ml vruchtensap per dag. De consumptie van frisdrank ligt. Inname per leeftijdsgroep. Koffie is de meest gedronken warme drank ter wereld. De jongere generaties tot jaar drinken relatief meer zuiveldranken, siropen en frisdrank.


Daarmee zijn ze de grootste koffiedrinkers ter wereld.

Wij zijn de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koffie en Thee. Wij vertegenwoordigen de Nederlandse koffie en thee sector. Ter informatie: de Belgen consumeren gemiddeld 4. Volgens de bedrijfsleiders van de bedrijven kost het fruit per jaar minder dan n zieke werknemer per dag. Koffie Van de Nederlandse bevolking drinkt bijna tachtig procent regelmatig koffie.


De gemiddelde Nederlander drinkt ruim drie kopjes koffie per dag. Maar weinig mensen drinken helemaal geen koffie. Per dag gaat er in Nederland gemiddeld miljoen liter koffie doorheen.


Op jaarbasis drinken we per persoon ongeveer . Hoe gezond of ongezond is koffie. Tegenwoordig drinken we niet .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.