donderdag 17 mei 2018

Stopcontact aansluiten

Gaat u een nieuw stopcontact aansluiten ? Lees hier het stappenplan en bekijk wat de benodigdheden zijn. Elektramat helpt u verder. Fabian, medewerker van Hornbach, vertelt je hoe je veilig een stopcontact kunt aansluiten.


Stopcontact en lichtschakelaar aansluiten ? Bij een verbouwing wil je vaak ook de elektriciteitsleidingen, lichtschakelaars en stopcontacten verplaatsen of uitbreiden.

Bekijk hoe in dit stappenplan. Ze zijn op vele plaatsen in huis te vinden, maar vaak zijn er net op de plaats waar je er nodig hebt, niet genoeg. Gratis advies en tips over aanbrengen van stopcontacten of wandcontactdozen. Uitleg soorten stopcontacten geaard en niet geaar opbouw of inbouw en waar welke elektra draad en kleur.


Aansluiten is vrij simpel, maar gebruik wel de juist kleur draden. Wat komt er kijken bij een stopcontact aansluiten of een wandcontactdoos aansluiten? Ik weet niet of dit nu een regel is of niet, maar zag al bij verschillende installaties dat de Neuter (blauw) steeds aan dezelfde kant wordt geschroefd bij het aansluiten van een stopcontact , automaten enz.


Ik heb het wel al verschillende keren gezien, maar nu ik het zelf moet doen, vroeg ik mij af of het de . Na het lezen van deze handleiding kun je zelf een stopcontact aansluiten.

Een stopcontact aansluiten is een eenvoudige klus. Een volledige elektrische installatie in elkaar boksen hoeft niet meteen, maar het kan wel handig zijn als je voor dat ene extra stopcontact geen vakman moet optrommelen. Deze wandcontactdoos bevat stopcontacten zonder randaarde.


Een wandcontactdoos (in spreektaal vaak stopcontact genoemd) wordt in principe op twee draden aangesloten. U vindt achter de wandcontactdoos een bruine fasedraad en een blauwe nuldraad. Het nieuwe stopcontact aansluiten.


De draden op het stopcontact aansluiten zoals op de foto hierboven: De aarding in het midden, de blauwe of bruine draden in willekeurige volgorde maar steeds op de buitenste klemmen. Een enkelvoudig stopcontact. Een meervoudig stopcontact. Ga op dezelfde manier tewerk als bij . Per type schakelaar wordt uitleg gegeven wat het inhoudt en hoe u de desbetreffende schakelaar kunt aansluiten.


Voordat u aan de slag gaat met elektra, schakel dan altijd de stroom uit. In de groepenkast zit de . Ieder huis zit vol met stopcontacten, maar een stopcontact aansluiten in de praktijk blijkt toch over het algemeen een moeilijke opgave te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.