vrijdag 20 juli 2018

Concernregeling wkr belastingdienst

Spring naar Concernregeling - 8. De eindheffing van de werkkostenregeling wordt per werkgever berekend. U mag u deze eindheffing ook op concernniveau berekenen. Binnen het concern berekent u de vrije ruimte door het totale fiscale loon van elke inhoudingsplichtige die deel uitmaakt van . Belastingdienst de mogelijkheid om hier op eenvoudige wijze toezicht op te houden, net als dat bij de concernregeling voor vennootschappen met een in . Daarmee wordt aangesloten bij het nominaal gestort kapitaal.


Er wordt dus niet ge- toetst aan de hand van een eventuele stemrechtverde- ling. Dit maakt de regeling eenvoudig uitvoerbaar voor de Belastingdienst. De Belastingdienst heeft echter onlangs bevestigd dat ook in geval van een middellijk aandeelhouderschap van ten minste sprake is van een concern en de concernregeling kan worden toegepast. Zij krijgen hierdoor een soort collectieve vrije ruimte.


Ook stichtingen die nauw met elkaar verbonden. Voor de Belastingdienst is de concernregeling lastiger te controleren als alleen één van de bedrijven van een concern in de steekproefcontrole valt. Er wordt dan maar één onderdeel gecontroleer terwijl het zicht op de andere onderdelen en het concern ontbreekt. Onder bepaalde voorwaarden mag u de eindheffing werkkostenregeling ook op concernniveau berekenen. Het gaat om de zogeheten concernregeling.


Concernregeling wkr belastingdienst

Hiermee kunt u het belastingvoordeel voor vergoedingen en verstrekkingen aan uw werknemers optimaal over meerdere vennootschappen . Deze regeling brengt met zich mee dat de wkr op concernniveau kan worden toegepast. Een overschrijding van de vrije . Tip: de Belastingdienst gaat er gedurende het kalenderjaar vanuit dat u een vergoeding, verstrekking of terbeschikkingstelling heeft aangewezen in de. De WKR geldt per werkgever.


Dit is anders als de concernregeling kan worden toegepast. Zelfstandigen moeten dan de werkkostenregeling. Op grond van de werkkostenregeling vormen in beginsel.


In de praktijk hanteert de Belastingdienst bij de beoordeling van. In beginsel past elke werkgever zelfstandig de werkkostenregeling toe. Het is echter mogelijk om gebruik te maken van de concernregeling. De concernregeling kan alleen worden toegepast als de moedermaatschappij voor minimaal eigenaar is van de . Hiermee voorkomt u dat de Belastingdienst bepaalde vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen later alsnog individueel bij uw werknemers belast. De Belastingdienst hanteert als hoofdbeginsel dat de werkkostenregeling is bedoeld voor de onbelaste vergoeding of verstrekking van werkkosten en niet van loon.


Verder stelt hij vijf maatregelen voor om de WKR te vereenvoudigen, om zo de administratieve lasten voor werkgevers terug te dringen en de uitvoerbaarheid voor de Belastingdienst te verbeteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.