dinsdag 21 augustus 2018

Energieverbruik wasdroger vergelijken

Vergelijking totale kosten wasdroger na jaar. Het gemiddelde energieverbruik van elektrische wasdrogers staat op het energielabel. Zie gelijk hoeveel u per jaar verbruikt met een nieuwe droger. Bij het zoeken naar de juiste wasdroger kijk je natuurlijk of de wasdroger energiezuinig is en dus energie bespaart. Daarom is het belangrijk om het energielabel goed te checken.


Dit label geeft namelijk het energieverbruik van de droger aan.

Hieronder kun je lezen wat de kosten wasdroger precies zijn! De standaardmaat voor elektriciteitsverbruik , één kilowattuur (kWh), kost ongeveer €0. Als je naar de onderstaande staande tabel kijkt, zie je dat een oude wasdroger meer dan kWh verbruikt. Het is een flinke kostenpost, en waar moet je nu ook al weer letten? Overzicht wasdrogers en energiekosten.


Om goed te kunnen vergelijken hebben we de kosten op een rijtje gezet. We zijn uitgegaan van € per kWh voor elektriciteit en voor gas € per m3. Kies je een wasdroger met energielabel A of hoger, dan zit je bij de top van de energiezuinige drogers.

Een uitstekende keuze voor mensen die het milieu belangrijk vinden en bovendien graag besparen op hun energiekosten ! Kies een wasdroger die qua inhoud hetzelfde is als je wasmachine. Je zorgt er dan voor dat iedere was in één keer gedroogd kan word. Binnen deze categorie zijn ook verschillen. Neem daarom gemiddeld jaarverbruik mee in de vergelijking.


Warmtepompdrogers zijn duurder in aanschaf, maar verdienen zich in ieder geval deels terug via de lagere energierekening. Het elektriciteitsverbruik drukken we uit in kilowattuur (kWh). Dit verbruik kan uiteraard afwijken van je daadwerkelijke verbruik. Energielabel voor wasdrogers.


Wasdrogers staan bekend als echte energieslurpers. Het is daarom extra belangrijk om naar het energielabel voor wasdrogers te kijken. Er zijn twee soorten wasdrogers : condensdrogers en luchtafvoerdrogers.


Bij een condensdroger wordt het water opgevangen in een bakje. Van koelkasten, vriezers, elektrische kachels, televisies en wasdrogers hebben wij ook aparte overzichten gemaakt om te kijken welke verschillen er zijn in het. Bij het gebruik van 5uur per jaar scheelt het € 1op jaarbasis, in vergelijking met een elektrische kachel zonder thermostaat.


Om u uit te leggen wat een warmtepompdroger is, ontkomen we er niet aan om een klein beetje technisch te worden. Fijn dat de energiekosten van een warmtepompdroger zo laag zijn, maar op dit moment zijn de aanschafprijzen van warmtepompdrogers nog steeds aanzienlijk hoger dan die van een .

Als het energieverbruik namelijk een flink stuk lager ligt, verdiend de wasdroger zich zelf op de lange termijn weer . Een wasdroger van Miele droogt uw wasgoed zeer behoedzaam. Goed voor het milieu en uw portemonnee: bespaar energie met de warmtepompdroger van Miele. De warmtepompdroger is wat energie betreft dus een absolute winnaar. Maar ook een voordeel is dat een warmtepompdroger hierdoor handig in een kleine ruimte kan worden geplaatst. De meerprijs van een warmtepompdroger in vergelijking met een gewone condensdroger is in ongeveer jaar terugverdiend.


Deze gebruikt veel minder energie. Lees al onze energiebespaartips over wassen en drogen. Bekijk welke wasdroger zuinig is met energie en vergelijk zelf wasdrogers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.