maandag 17 september 2018

Lutherse kerk bodegraven

EmmaüsBodegraven - De website van de PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE EMMAÜS Bodegraven. Boven op het dak van de kerk staat de zwaan, teken van de Lutherse kerk. Dit is, omdat ten tijde van de bouw van de eerste kerk de Lutherse Kerk weliswaar gedoogd wer maar officiëel niet toegestaan was.


Ook Daan Zwaneveld ontving een koninklijke onderscheiding voor zijn inzet voor Kunstzinnige Vorming, het Kaaspakhuis te Woerden, de themacommissie Governance van de VO-raa het Buddyproject de Christelijke Gymnastiekvereniging DOS, het jeugdwerk van de toenmalige Gereformeerde Kerk in Bodegraven , de . Nu ook Cultureel Centrum. Door terugloop van het aantal .

Op vrijdag mei werd het Adema-orgel van de Evangelisch Lutherse Kerk te Bodegraven opnieuw in gebruik genomen. Deze feestelijke gebeurtenis werd omlijst met orgelspel door een viertal organisten, alsmede een toelichting op de historie van het instrument en het verloop van de restauratie door adviseur Jaap den . Na restauratie van de windvoorziening en de mechanieken, zal het Adema- orgel van de Lutherse Kerk in Bodegraven , zaterdag november om 19:in gebruik worden genomen. Gijsbert Kok en Peter van Dijk zullen het orgel bespelen. U bent van harte welkom. After the restoration of the bellow and the mechanical . Deze website wordt verzorgd door de Protestantse Gemeente Bodegraven.


Deze is onstaan uit de voormalige Hervormde Gemeente, Gereformeerde Kerk en de Evangelisch Lutherse gemeente . Hamoen uit de archieven van de Diaconie en Kerkvoogdij samengesteld boekje.

Naar aanleiding daarvan is een herdenkingsboek geschreven. Dit is op het kerkelijk bureau verkrijgbaar. Het vuur sloeg over op andere huizen en legde in korte tijd een groot gedeelte van het centrum in de as. De Dorpskerk bleef gespaar maar ruim 1huizen, de Lutherse kerk en het gemeentehuis gingen verloren. Opnieuw likte Bodegraven zijn wonden en als een phoenix herrees het dorp uit zijn as.


Ook voor pioniersplekken, migrantenkerken en kerken in het buitenland. Trouwen kan nu ook in de Lutherse kerk. Kiest u voor een moderne omgeving, dan kunt u terecht in de trouwzaal in het gemeentehuis. Daar was vijfjaar eerder het voormalige.


Lutherrroos op gevel Lutherse kerk Bodegraven. De vorm van de dooptuin als afgebakende liturgische ruimte onderscheidde. Locatie, Evangelisch- Lutherse kerk.


Met haar overlijden ging een van de laatste oud-moderne (dat wil zeggen links- vrijzinnige) predikanten in de Evangelisch- Lutherse Kerk heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.