vrijdag 21 september 2018

Plaat appeltaart met havermout

Zelfs mijn gezonde vadertje kan ik makkelijk verleiden met een stukje van deze . Oven voorverwarmen op 175graden. Bakpapier op de bakplaat leggen. De rozijnen laten wellen in warm water.


De boter, basterdsuiker, havermout en bakmeel door elkaar mengen. Meel,suiker en havermout door elkaar.

Boter smelten en erbij doen. Appels schillen en in schijfjes. Meer dan de helft van het deeg op de bodem doen, en aandrukken. Bestrooien met een beetje kaneel. De appelschijfjes erbovenop doen.


De rest van het deeg erover kruimelen. Schil je appels en snijd ze in stukjes. Doe de appels in een grote kom, en strooi er vervolgens kaneel en suiker naar smaak overheen.


Smelt de boter in een pannetje.

Makkelijk te maken voor een grote groep mensen. Ik laat jullie een versie zien met havermout. Bij ons thuis wordt hij vooral gemaakt rond mijn moeders verjaardag. Deze appeltaart wordt gemaakt op een bakplaat.


Kaneel en suiker naar smaak. Er zijn ontzettend veel varianten, en deze appeltaart met havermout is makkelijk, uiteraard glutenvrij, niet droog en een eitje! Het recept komt van Jamie.


Bak de taart minuten, dek hem af dan af met bijvoorbeeld aluminiumfolie of een bakplaat en bak hem dan nog minuten. Afgekoeld uit de koelkast . Recept voor appeltaart met havermout. Benodigdheden: (voor een kleine bakplaat ). Droge ingrediënten eerst mengen (behalve de kaneel), dan boter en ei . Wat is jouw beste recept voor appeltaart ? Juist ja een appelplaattaart bakken. In plaats van taart trakteren op je verjaardag krijg je gewoon een paar zakken appels mee naar huis. Kun je thuis je eigen taart gaan maken . Mijn bakplaat was iets te groot waardoor de kruimellaag iets te dun werd maar dat kan de pret niet drukken, de appeltaart was heerlijk!


Volgende keer dus in verhouding iets meer deeg of een kleinere bakplaat :).

Leuk als traktatie of als tussendoortje om. Een lekkere kruimel- plaatkoek met havermout en appel. Deze gezonde appel kruimel taart bevat geen bloem en boter, nee, de bodem én de kruimel is gemaakt van o. Mijn all-time favorite ingrediënt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.