woensdag 8 mei 2019

Raspatat aardappelpuree

Na bereiding de puree uitspreiden op een snijplank, dan in reepjes snijden ( beetje van elkaar af schuiven) en rijtje na rijtje de frituur in. Dat ga ik binnenkort maar eens. Ras patat is frites op basis van aardappelpoeder. Er ontstaat dan een soort aardappelpuree. Deze puree wordt door middel van een.


De staafjes worden per portie op dezelfde lengte afgesneden en . Raspatat wordt van aardappelpuree gemaakt. Volgens mij is dan van dat laagje eromheen reclamepraat. Olie kan toch juist beter in puree doordringen dan in solide aardappelen?


Bij raspatat is de bereiding net even anders. De basis is aardappelpoeder dat vermengd wordt met water. In een speciale machine wordt deze puree in de vorm van staafjes geperst. Automatisch worden de staafjes per portie op de juiste lengte afgesneden. Dit wordt eigenlijk een soort aardappelpuree.


De raspatatjes hebben dan ook allemaal dezelfde dikte en . Niet zo bloemig als Vlaamse frieten maar meer smeuïg zoals aardappelpuree. De kleur van de patatjes is ook een stuk donkerder dan die van normale friet. Schrik dus niet als je ziet dat de patat erg snel bruin kleurt tijdens het bakken, dit hoort! Hetvochtgehalte is nog hoog.


Dit mengsel gaat naar de torendroger en wordtdrooggeblazen met hete lucht tot een vochtpercentage van procent. De aanduiding Ras voor aardappelpoeders is een geregistreerd handelsmerk van Rixona, een onderdeel van Aviko. Leg mij eens uit wat het verschil is tussen gefrituurde aardappelpuree staafjes en gefrituurde aardappelpuree staven :).


Raspatat aardappelpuree

Omdat raspatat geen gepaneerde aardappelpuree is? Twisterfries van de Burgerking is eigenlijk hetzelfde :s). Het was mijn oudste nichtje die mij in. Den Haag introduceerde met dit fenomeen. Ik denk dat ik een jaar of moet zijn geweest.


Zij verkochten dus raspatat. Lijkt wel Japanse raspatat. In het oosten en noorden van ons land is het een fenomeen: raspatat. Staafjes gefrituurde aardappelpuree. Maar in de rest van het land gaat de voorkeur tot nog toe eerder uit naar handgesneden friet.


Raspatat aardappelpuree

Wereld Malaria Dag wo apr. Koningsdag Is raspatat gezonder dan patat? Patat is een aardappel welke in reepjes is gesneden en wordt gebakken in olie of dierlijk vet.


Al met al zal het ene of het andere voor de consument niet gezonder of ongezonder zijn. Als raspatat echt uit echte aardappelpuree bestaat, dan lijkt gewone patat me net iets gezonder, omdat aardappels volgens mij net ietsje gezonder zijn dan aardappelpuree. Het is niet gemaakt van aardappel, maar van aardappelpuree , wat een wezenlijk verschil maakt.


Rasfriet is knapperiger, minder vet en vooral gouder dan gewone friet. Dat is echt een misverstand. Deze worden bij ons altijd gesneden uit een hele aardappel. De enige uitzondering hierop is RAS Patat van Aviko, waarbij frietstaafjes worden gevormd uit aardappelpuree.


Ongeschikte aardappelen, kantstukjes en uitgesorteerde stukjes met een donker plekje gaan naar de . Uw patat blijft langer krokant met foodbuckets van Eatcounter de Drait. De bruine kleur krijgt raspatat omdat het gemaakt is van aardappelpoeder en water. Het wordt in een speciale installatie gemeng waardoor er een soort aardappelpuree ontstaat.


Raspatat aardappelpuree

De puree wordt vervolgens in staafjes geperst door een machine. De horecagelegenheid kan de machine zelf instellen, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.