vrijdag 16 augustus 2019

Keramiek schaal maken

Hoe maak je een schaal van klei. Keramiektuinen galerie Harwi. De schaal wordt gemaakt in een door u zelf meegebrachte mal.


Keramiek schaal maken

Dit kan zijn een wok, grote chipsschaal , braadpan, grote beslagkom, wasteiltje ect. Leer tijdens deze workshop in een dagdeel of avond hoe het is om met klei een sfeerbol of schaal te maken. Verschillende formaten zijn mogelijk.


Tijdens het tweede dagdeel leer je hoe het glazuren van jouw kunstwerk in zijn werk . Schaal maken in een drukmal. In deze workshop maak je met behulp van een drukmal een schaal van klei. Je krijgt uitleg over de techniek en gaat dan zelf aan de slag. Na het drogen wordt de schaal gestookt in de keramiekoven. Na ongeveer twee weken kan de schaal opgehaald worden.


Keramiek schaal maken

Desgewenst kan de gebakken . Schalen maken en decoreren 09. Wie wil dat niet een eigengemaakte schaal ? Een exclusieve schaal op je tafel en dat zelf bedacht! Onder leiding van keramiste Mieke Montagne leren kinderen hoe ze mallen moeten maken voor hun schaal en hoe zij deze mooi kunnen maken. Er wordt gestart met het maken van mallen van gips, als dat onder . Decoratieve schalen maken in keramiek. Een schaal in keramiek is een blikvanger in je interieur.


Het is tegelijkertijd een gebruiksvoorwerp én een decoratief element. Er zijn twee manieren op dit te doen. Je kunt stukjes, propjes, sliertjes of rolletjes klei in een holle.


In een drukmal wordt een patroon gelegd van rolletjes, balletjes en slierten klei. Door aan de binnenkant alles aan elkaar te smeren maken we een schaal waarop aan de buitenkant het patroon zichtbaar. Je kunt de schaal maken van zwarte of witte klei en we brengen structuur aan in de klei. Bij de keramiekclub van het Arnhems keramiek atelier kun je een workshop volgen van een paar uur of een cursus van meerdere lessen.


De workshop vindt in twee bijeenkomsten plaats. Tijdens deze workshop leer je werken met keramiek -transfers op geglazuurd servies. Een korte cursus waarin eenvoudige schalen en kommen worden gemaakt.


Keramiek schaal maken

Je maakt kennis met de techniek van het werken met drukmallen en vormen met zachte platen klei. Bij het maken van de werkstukken kunnen verschillende kleuren klei gebruikt worden zodat er direct een decoratie in het werkstuk ontstaat. In deze cursus ontdek je de verrassende mogelijkheden van klei.


Niet alleen het maken van gebruiksvoorwerpen zoals een vaas of een schaal is mogelijk, maar ook werkstukken naar fantasie en eigen idee. Kleurrijk gedecoreerd of juist in één mooie kleur, jij kiest! De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.


Als je keramiek schalen met een persoonlijk accent wilt kopen of cadeau geven, dan kan de keramist iets unieks voor je maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.