maandag 7 oktober 2019

Koffiesoorten arabica

Wat is het verschil tussen robusta en arabica koffie ? Handig om te weten, de koffiesoort bepaalt namelijk de voornaamste smaak van je koffie. De Arabica en de Robusta bonen. Deze twee bonen zijn het bekendst en worden ook het meest gebruikt voor de koffieproductie.


Hiervan is grofweg tot. Lees hier wat het verschil is en waar ze vandaan komen.

De koffiesoort bepaalt de voornaamste smaak van de koffie. Voordat de koffie uiteindelijk in jouw kopje zit heeft deze een lange weg afgelegd. Het begint natuurlijk allemaal met de koffieboon.


Er zijn meer dan zestig soorten koffie waarvan er maar twee goed zijn voor consumptie. Soorten koffiebonen: De belangrijkste soorten koffie zijn: Arabica koffie ( van de wereldproductie), de Robusta koffie (). Het verschil tussen de twee soorten koffiebonen zit met name in de smaak en het cafeïnegehalte: arabicabonen hebben een mildere smaak en . Arabica en Robusta zijn twee woorden die veel in de koffie wereld genoemd worden.


Maar wat betekenen ze precies? Neem een moment om in gedachten terug te gaan naar jouw middelbare school en om aan de biologie lessen op die middelbare school te denken.

Wat is precies het verschil tussen deze twee soorten koffiebonen? Van daaruit werd de soort naar de Arabische landen verspreid. Het is een tetraploïde en zelfbestuivende plant, die ongesnoeid ongeveer meter hoog kan worden.


Hieronder vind je alle 1 arabica koffiesoorten die we aanbieden. Hoewel de oorsprong van de Arabica koffieboon in Ethiopië ligt, dankt hij zijn naam aan de . Je zult ongetwijfeld wel eens gehoord hebben over arabica en robusta koffie. Naast arabica en robusta koffieplanten zijn er nog 1andere varianten ontdekt. Onze koffiebonen uit Brazilië (Santos) zijn 1 arabica bonen.


Deze koffie heeft een volle body, geeft een creamy mondgevoel, heeft een lage aciditeit, is goed in balans en heeft tonen van noten, caramel en chocolade in zich. Brasil Santos coffee is generally clean with a good body, low acidity, well- balanced). Voor de koffiecultuur zijn er maar twee belangrijk: de Coffea Arabica en de Coffea Robusta. De meeste soorten (33) komen voor in Afrika en vinden hun oorsprong met name in Ethiopië. Op Madagaskar komen veertien . Veel mensen weten wel dat Arabica bonen de “beste soort” is en Robusta de “ mindere soort” maar niet dat de herkomst veel meer bepalend is voor de smaak.


Is koffie uit arabicabonen beter dan koffie uit robustabonen? Ervaar zelf waarom elke koffiesoort zo zijn eigen voordelen heeft. Arabica wordt vaak gezien als de kwalitatief betere soort maar klopt dit wel?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.