donderdag 17 oktober 2019

Pompoenpitten roosteren pan

Zo snel als de herfst zijn intrede heeft gedaan, zo snel vliegen de pompoenen uit het groenteschap. Niet zonder reden, want je kunt er werkelijk de lekkerste gerechten mee maken. Maar wat doe je nu met de pompoenpitten , die we meestal weggooien? Pompoenpitten kun je heel makkelijk roosteren en . Ik heb geen balletjes of toastjes nodig, want deze pompoenpitten zelf geven een heerlijke crunch en wat meer textuur aan eender welke soep.


Geroosterde pompoenpitten geven namelijk een lekkere hartige crunch aan een zacht-zoete pompoensoep.

En dus besluit ik, waarom ook niet, in de wondere wereld van het pompoenpitten roosteren te duiken. Doe de pompoenpitten in een pan en voeg er gezouten water aan toe. Iets met een pompoen doen zoals ons spruitjes idee van gisteren of onze pompoensoep die vrijdag. Hartige taart met pompoenpitten (vegetarisch recept) 4. Je kunt pompoenpitten zo eten, maar je kunt ze ook even roosteren in de koekenpan voor je ze gebruikt. Het roosteren van pompoenpitjes is erg gemakkelijk en ze zijn een heerlijke snack nadat je klaar bent met het snijden van je pompoen.


Pan - Rooster de pitjes in een pan , waarbij je ze voortdurend verschuift zodat ze gelijkmatig geroosterd worden en niet aan de pan kleven. Gooi pompoenpitten niet weg! Je kunt ze namelijk heel gemakkelijk roosteren en daarna gebruiken als garnering door er een aantal over je pompoensoep te strooien of als jij je eigen brood bakt, in je salade of gewoon als knabbeltje.

Haal de pitten uit de pan , dep ze af met een keukenpapiertje en laat ze afkoelen. Ook gezouten zijn ze heerlijk. Maar koekenpan : hoog vuur, laag, midden? Eet je die dingen met of zonder schil, ook dat zie ik allebei maar lijkt me zo niet te verteren? Sommige koken ze zelfs minuten in zout water voor het bakken, omdat . Ik heb geprobeerd om zelfgeoogste pompoenpitten te roosteren , dit was geen succes omwille van de harde buitenlaag.


Hoe kun je de pitten pellen? Hierbij een goed artikel over. Ik ging het voor de gein laatst eens proberen, pompoenpitten roosteren.


Je kunt deze geroosterde pompoenpitten vervolgens als . Weken in zout, koken of pellen. Hoe zit het eigenlijk met die pompoenpitten ? Hoe maak je ze schoon en hoe kun je pompoenpitten roosteren ? Kook de pompoenpitten vervolgens in een pan met ruim water en een flinke snuf zout ongeveer minuten. Verwarm de oven ondertussen voor op 2graden. Na minuten giet je de pompoenpitten in een vergiet en laat je de pitten goed uitlekken.


Meng vervolgens de paprikapoeder en chilipoeder met olijfolie door de. Niet meer doen, je kan de pitten laten drogen en zaaien in je moestuin of heerlijk roosteren voor over een salade of snack.

Zou er een wereldwijde samenzwering bestaan? Als je de pitten hoort poffen net als met . Ik moest denken aan het sprookje van de nieuwe kleren van de keizer. Dít doe je met je pompoenpitten : roosteren , koken etc.


En je krijgt altijd twee producten voor de prijs van een: de vrucht en de pompoenpitten. Weet jij hoe je de pitten bereid? Dan kun je met een deegroller over de rauwe zaden rollen en ze vervolgens koken in een ruime pan water. Pesto bijvoorbeel of tapenade. De pitten die je niet gebruikt, zaai je volgend jaar gewoon in je tuin.


Mijn Mexicaanse schoonzus zegt dat je zij ze makkelijk roostert in de pan met gewoon wat zout,en zo een voor een tussen je tanden de schil openbreekt. Het binnenste eet je dan op en tegelijk proef je dan ook de zoute, geroosterde smaak. Waarvoor kan ik pompoenpitten nog gebruiken?


Je kan de pitjes verwerken in je brood. Op de cake smaken ze heel lekker. Zijn er verschillende soorten pompoenpitten te krijgen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.