Lekker voor bij de koffie of (sint)feestje! Klassieke speculaasbrokken. Zet de boter een uur op voorhand uit de ijskast zodat ze kneedbaar is.
Meng alle ingrediënten met de boter en meng stevig met een lepel of je mag ook kneden. Doe het deeg in cellofaanpapier en leg het een nachtje in de koelkast.
Rol het deeg uit op een bebloemde ondergrond en snijd er . Verwarm de oven voor op 1ºC. Maak een kuiltje in de bloem en voeg de boter, bakpoeder, bruine basterdsuiker, speculaaskruiden, nootmuskaat en kruidnagelpoeder naar smaak toe en schenk de warme melk erbij. Meng tot een soepel deeg en laat circa minuten opstijven . Op zoek naar het lekkerste huisgemaakte speculaas recept?
Ontdek nu de heerlijke recepten van Solo Open Kitchen. Laat je inspireren en ga aan de slag!
Zelfgemaakte speculaas met amandelsnippers. In de winkel zijn ze volop te krijgen, maar zelf maken is ook erg leuk en zeker niet moeilijk. Bak het speculaas gaar in minuten op 1graden.
Breek de speculaas in stukken en geniet! Heerlijk bij een kop thee of koffie maar ook tussendoor niet te versmaden. Wil je nog meer recepten kunnen maken ? Ik heb ook twee bakboeken geschreven!
Ons traditionele Sint-Nicolaasgebak, de speculaas , kunt u op allerlei manieren maken. De oude bekenden speculaasplank in nog steeds verkrijgbaar,maar het is ook leuk om zelf vormpjes van speculaasdeeg te maken. Dat kan met de hand (vooral kinderen vinden dat erg geaellig) maar u kunt ook herlijk dagelijks koekjes . Wat dacht je van een pakket om ambachtelijke speculaas te maken ? Heel leuk om samen met de kinderen klaar te maken.
Tijd dus om de aller lekkerste speculaasbrokken te maken. Ontdek wekelijks nieuwe eet- en wijnvideo's op Foodtube. Sinterklaas is weer in het land! Chefs en experts delen hun tips en.
Benodigdheden voor personen. Vandaag de dag is een speculaasplank in vele kookwinkels of bij molens te verkrijgen en ze zijn zeker de moeite van het aanschaffen waar want wat is het leuk om zelf je eigen speculaasjes te maken. Ook op rommelmarkten komen we nog al eens wat koekplanken tegen, let hierbij altijd op dat het om een koekplank. Dit makkelijke en lekkere recept is van de Belgische chef Piet Huysentruyt. Een cake met witte suiker, boter en bloem kan ik met mijn ogen dicht maken.
Maar gebruik ik andere meelsoorten en suikervervangers dan is het vaak even een paar keer testen voordat ik het juiste resultaat heb bereikt. Ik krijg dan ook vaak de vraag of het met een andere meelsoort kan. Zorg altijd voor een prima kwaliteit.
Speculaasdeeg moet een grote toename van volume krijgen tijdens het bakken. Het lekkerste recept voor Speculaaskoekjes vind je bij njam! Gevuld speculaas kent iedereen, maar de smaak is echt het beste als je hem zelf bakt.
Met dit recept geniet je van heerlijk zelfgebakken gevuld speculaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.