donderdag 23 juli 2020

Theepot schoonmaken of niet

Theepot schoonmaken of niet

Hoe kan ik de buitenzijde van mijn metalen theepot schoonmaken ? Laat de theepot na gebruik niet gevuld staan met water of thee. Alleen… die bruine aanslag in je theepot zorgt er bijna voor dat je al geen zin meer hebt om een lekker vers kopje thee te zetten. Daar is gelukkig wat aan te doen. Zo krijg je je theepot weer fris en schoon. Bruine aanslag in je theepot : wel of niet schoonmaken ? De aanslag in de theepot of in . Lekkere aanslag in je theepot , Lees hier de reden waarom je de theepot NIET zou moeten schoonmaken.


Theepot schoonmaken of niet

Dan drink je vast veel zwarte thee, dit is de grootste boosdoener van deze aanslag. Maar wat veroorzaakt deze aanslag? Schoonmaken , niet een van mijn favoriete bezigheden maar het hoort er wel bij. Ook bij het drinken van thee. Wie kent het namelijk niet , je favoriete mok is helemaal bruin aan de binnen kant en ook je theepot heeft er wel eens frisser uitgezien.


Ook mijn theepot is aan een onderhoudsbeurt toe. Theepot schoonmaken in de vaatwasser of de afwas. Zorg dat je na gebruik de theepot ook direct even omspoelt en de aanslag er alvast af borstelt. Vervolgens kan je de theepot gewoon mee wassen in de vaatwasser of. Roestvrij stalen theepot schoonmaken - RVS, poetsen, thee.


De volgende ochtend even uitborstelen, zo gepiept! Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist! Een theepot is een pot met een vulopening, een hengsel of handgreep en een tuit, waar thee in gezet wordt. Theepotten kunnen zijn vervaardigd van metaal, glas of aardewerk.


De voorkeur gaat uit naar een materiaal dat de warmte goed kan vasthouden, vandaar dat metalen theepotten dubbelwandig . Als een dubbelwandige theepot in de vaatwasser mee gewassen wordt, dan zal deze snel gaan lekken. Ik gebruik hem vrij intensief, maar waar ik even niet aan gedacht ha was dat er theeaanslag in zou komen. Indien uw theepot geschikt is voor in de vaatwasser dan kunt u deze in de vaatwasser reinigen. En dan schoonmaken met deze. Maar de echte theeliefhebber zal zeggen dat je aanslag uit een theepot niet mag verwijderen.


Hoe de tuit van een theepot schoonmaken ? Klik hier en ontdek de gouden raad van Tante Kaat om een theepot goed te reinigen. Thee-aanslag is moeilijk te verwijderen uit theepotten ed. Om deze aanslag makkelijk te verwijderen kan je gebruik maken van zout. Neem een scheut zout en wrijf hiermee over het vochtige oppervlak waar de vlekken op zitten. Alleen goed naspoelen met water is voldoende.


Toch vind ik het schoonmaken van een theepot iets wat ik niet graag doe. Mijn theemok dan weer wel. Thee aanslag haal ik hier gewoon uit met wat schuurmiddel of een schuurspons.


Theepot schoonmaken of niet

Als je toch je theepot graag schoon wilt maken hier een aantal tips met minder agressieve middelen die ik tegen kwam. Een theepot of mok heeft snel een bruine aanslag door de thee. Aanslag theepot schoonmaken. Verwijder deze aanslag eenvoudig met behulp van witte natuurazijn. Doe warm water in de theepot of theemok en voeg hier een scheut witte natuurazijn aan toe.


Als je schoonmaakazijn gebruikt, gebruik dan de variant zonder . Donkere aanslag in de koffiepot, theepot of thermoskan is niet alleen geen fraai gezicht, maar tast ook nog eens de smaak van de koffie of thee aan. Ook aanslag op koffiemokken of theekoppen is vervelend en lelijk. Gelukkig is het makkelijk schoon te maken met eenvoudige middeltjes die het milieu . De pot is dus erg ougeen idee of hij iets waard is maar emotionele waarde heeft ie zeker. Ik heb er wekelijks met oma thee uit gedronken.


Maar de pot zit vol thee aanslag,binnenkant zie je niet maar de tuit wel. Natuurlijk heb ik dat even opgezocht en uitgetest. De thee aanslag is met gemak van theeglazen te verwijderen met onderstaande tips.


De bruine aanslag in de theepot kun je het best laten zitten. Het schoonmaken van je theepot komt namelijk nooit ten goede aan de smaak van de thee. Je kan de pot ook reinigen met citroensap. Als je een beetje citroensap in je thee in de theepot doet word je thee lekker en je theepot slaat niet meer aan. Verzorg je een high tea bij jou thuis?


Theepot schoonmaken of niet

Met deze elegante Bredemeijer Dorothe theepot komt dat helemaal in orde. De theepot is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, heeft een dubbele wand en een inhoud van liter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.