dinsdag 11 augustus 2020

Volkorenbrood bakken recept

Druk het deeg plat tot een ovalen plak. Vouw de uiteinden naar binnen en rol het deeg op. Leg het deeg met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat nog uur narijzen.


Verwarm de oven voor op 240°C. Zet de oven terug naar 200°C net voor het brood in de oven gaat.

Een lekker recept om zelf volkorenbrood te maken volgens het recept van Paul Hollywood. Ik besloot dit keer iets te maken uit het boek Bakken met Paul Hollywood en koos voor zijn volkorenbrood. Meel bepaalt voor niet alleen de smaak van het brood , maar ook de structuur en de voedingswaarde. Het bevat veel gluten (meer dan zachte tarwe) en het resultaat is een luchtig deeg.


Voor dit recept gebruikte ik volkorenmeel , . Een gezond volkorenbrood gemaakt met een voordeeg en gebakken in een broodbakvorm. Wanneer je volkorenbrood wilt bakken vindt je hieronder het basisrecept. Het zal je wellicht verbazen waarom in het recept alleen maar procenten in staan.


Omdat je kleine en grote bakblikken hebt zal je meer of minder volkorenmeel.

Ben je ook zo gek op de geur van zelfgebakken brood ? Als je dit recept volgt, kun jij in het vervolg zelf volkoren brood bakken. Het geeft niet als het deeg na het kneden nog een beetje plakt. De vezels in het volkorenmeel nemen tijdens het rijzen het vocht verder op. De uitgebreide werkwijze en het volledige recept kun je vinden bij mijn recepten op de site van de Broodbakshop door hier te klikken.


De werkwijze in vogelvlucht:. Geïnspireerd door de voedselrel over asbest in broodovens ging ik aan de slag. Ik gebruikte niet Liefs recept , o nee, ik zou het wel eventjes beter doen.


Van hier en daar wat recepten mixen en ingrediënten bij elkaar mikken, kreeg ik geen mooi brood. Brood smaakt het lekkerst als het vers en zelfgemaakt is! Met een vochtige theedoek erbovenop. Dit is echt allesbepalend voor het eindresultaat.


Als het deeg lekker gerezen is, kun je er nog van alles mee doen volgens allerlei recepten. Maar het enige dat ik doe is . Rol deze door graan naar keuze en leg ze naast elkaar in de vorm. Dek af en laat nog uur rijzen.


Zet een kommetje water op de bodem en verwarm de oven minuten op 275° C. Zet er het brood in, op een rooster net boven het water. Zet op 230° C en bak minuten.

Hoe vond je het recept ? Om zelf brood te bakken heb je niet veel nodig: bloem, gist, water en een snuifje zout. Een oven of een broodbakmachine. O ja, en een beetje geduld komt ook van pas. Wil je meteen naar de recepten ? Wie het makkelijk wil houden, kan kiezen voor een broodmix : die bevat alles wat nodig is om brood. Vervang in het recept de volkorenbloem gewoon door witte bloem.


Ben je gehaast en heb je geen uur tijd om te wachten tot het brood gerezen is? Steek het dan voor een quick rise een half uurtje in de oven, op à °C. Verhoog de temperatuur naar 1°C en laat het brood nog eens minuten bakken , te tellen.


Hier vind je recepten voor volkorenbrood uit de oven of uit de broodbakmachine, volkoren bolletjes, puntjes, en meer recepten voor volkoren brood. Het is gebaseerd op een recept uit de jaren veertig van Doris Grant, die een voedzaam brood wilde dat snel klaar was en dat iedereen kon maken. Foto recept : Snel volkorenbrood. Een focaccia- recept lijkt zo eenvoudig. Met alleen bloem, water, gist, olijfolie en zout bak je het bekendste brood van Italië.


De juiste bloemsoort en temperatuur van het deeg zijn belangrijk. Een heerlijk en simpel recept voor spelt volkoren brood. Lees op deze pagina het recept voor een groot brood , heerlijk voor elke dag!


Zelf brood bakken is niet moeilijk en kost maar weinig tijd. Je moet er alleen wel voor thuisblijven. Voor vezelrijk volkorenbrood met een zachte kruim en een luchtige structuur. Dit meel is gemaakt op basis van voltarwemeel.


Dan is deze Classic- broodmix ideaal voor jou. Hieronder vind je een basisrecept voor de broodmachine en voor de . Niets geeft meer voldoening dan een heerlijk, gezond zelfgebakken volkorenbrood. Brood bakken is op zich niet moeilijk, maar verlies niet de moed als het de eerste keer niet direct goed lukt.


Blijf oefenen en geniet! Dit recept is voor groot brood (past in een normaal broodbakblik ). Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.