maandag 10 augustus 2020

Vrije ruimte wkr 2016

En vrijwel alle nihilwaarderingen en gerichte vrijstellingen blijven van kracht. Eén nihilwaardering wordt opgeheven: als uw organisatie een werknemer . Dan geeft u de eindheffing uiterlijk aan in de aangifte over het tijdvak waarin uw inhoudingsplicht eindigt. Als u niet boven de vrije ruimte uitkomt, hoeft u geen eindheffing WKR te betalen.


Het gaat om de aanscherping van de gebruikelijkheidstoets en het belasten van rentevoordeel van personeelsleningen voor een eigen woning.

Heb jij personeel in dienst? Als werkgever ben je verplicht de werkkostenregeling ( WKR ) toe te passen. Deze regeling geldt voor alle vergoedingen en verstrekkingen die tot het loon van je werknemers horen.


Hierbij kun je denken aan kilometervergoeding, het verschaffen van een telefoon van de zaak of . U dient vooraf de vergoedingen en verstrekkingen aan te wijzen (kenbaar te maken) die als onderdeel van de vrije ruimte gaan gelden. Deze keuze dient uiterlijk gemaakt te worden op het moment van betalen van de vergoeding of het verstrekken van het loon in . Als in het afgelopen jaar de vrije ruimte binnen de werkkostenregeling ( WKR ) is overschreden, dan is de werkgever een eindheffing verschuldigd van over deze overschrijding in euro's. Spring naar Wanneer afrekening WKR ?

De eindheffing moet worden aangeven gelijk met de eerste aangifte loonheffingen . De werkkostenregeling blijft voor velen nog. De gebruikelijkheidstoets legt een beperking op aan de vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen die u onder kunt brengen in de vrije ruimte. Dit is een lastig criterium dat. Er zijn mogelijkheden om nog dit jaar binnen de werkkostenregeling ( WKR ) de vrije ruimte optimaal te benutten en zo een eindheffing van te voorkomen.


Verhuiskosten, Maximale vrije vergoeding voor overige verhuiskosten, € 7. Percentage van het fiscaal loon voor de berekening van de vrije ruimte. Benut de vrije ruimte in de wkr ! Normbedrag per maan € 1500. Een extra feestje dit jaar of een fiets van de zaak voor uw werknemer? Heeft u dit jaar nog voldoende ruimte in de werkkostenregeling over, maak daar dan gebruik van. Bovenstaande vergoedingen en verstrekkingen aan uw werknemers kunnen . Door deze regeling kunnen werkgevers een bepaald percentage van het totale fiscale loon, de zogenaamde vrije ruimte , besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor werknemers.


Daarnaast kunnen werkgevers . Binnen de werkkostenregeling zijn aangewezen vergoedingen en verstrekkingen niet belast tot van de totale fiscale loonsom. Dit wordt de vrije ruimte genoemd. U kunt alleen aanwijzen in de vrije ruimte als dit gebruikelijk is.

Een logische vraag is dan of dit ook gevolgen heeft voor de onbelaste uitkering van een bonus tot € 2. Het kabinet wil het gebruikelijkheidscriterium in de werkkostenregeling ( WKR ) aanscherpen. Grote bonussen kunnen niet (meer) in de vrije ruimte worden ondergebracht. Sommige werkgevers hebben onder de werkkostenregeling grote bonussen in de vrije ruimte ondergebracht omdat . Heeft u uw vrije ruimte overschreden, dan moet u afrekenen met de Belastingdienst. Het is toegestaan om volgens de werkkostenregeling van de totale loonsom te besteden aan vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers. Via de werkkostenregeling ( WKR ) kunt u als werkgever onbelaste vergoedingen aan uw werknemers geven.


Vrije ruimte werkkostenregeling. U mag onbelast vergoedingen geven als .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.