woensdag 18 november 2020

Zoom maken

Volg steeds de meegeleverde montage-instructies en neem de geschikte veiligheidsmaatregelen. De meeste simpele versie van een zoom , in om de stof gewoon om te slaan. Het liefst natuurlijk wel even de rand afwerken met een zigzagsteek, of gelockt (heb je wel een lockmachine voor nodig).


Niet alle stoffen moeten een afgewerkte rand hebben, maar het maakt je naaiwerk wel een stuk netter en . Wil je een nette afwerking zonder rafels, een zoom die goed blijft zitten, én past bij de stof waar je mee werkt, dan moet je meer weten over de verschillende soorten zomen en hoe je ze moet maken.

Onderstaand laten we je kennis maken met enkele van de meest gebruikte soorten zomen en hoe je ze zelf . Om de gordijnen mooi recht te laten hangen kun je gebruik maken van loodveter of losse loodjes als verzwaring. Loodveter rijg je door de hele zoom en zet je met enkele steekjes aan de binnenkant vast. Het omzomen van een cirkelrok of een rok met ronde vormen vraagt om een bepaalde techniek zodat je geen plooitjes krijgt in je zoom.


Ook wordt door Emma en Mona uitgelegd hoe je tricot kunt zomen. Een zoomsteek is een specifieke naaisteek bedoeld om zomen te maken zoals de naam al zegt. Het is een steek die aan de voorzijde van het kledingstuk vrijwel niet zichtbaar is. Een onzichtbare steek die met de naaimachine gemaakt kan worden .

Het maken van een gulp vergt wat behendigheid. Heb je nog nooit een kruisnaad gestikt? Zorg dat je deze instructies volgt. Bij sommige kledingstukken is het mooier als de zoom geen stiksel . Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen.


Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Met deze steek kan je een mooie blinde zoom in kleding maken. Je ziet de steek niet of nauwelijks aan de goede kant van de stof. Je vouwt de stof naar binnen op de plek waar je de zoom wilt hebben. Houd de goede kant boven.


Sla de goede kant van de stof terug (maar voor de vouw) waardoor de verkeerde . Ga hiermee door tot de zoom van beide broekspijpen helemaal los is. Als de zoom is vastgestikt, kunnen de rijgsteken verwijderd worden. Om een zo onzichtbaar mogelijke zoom te maken , ge- bruik een naald die één dikte smaller is dan u normal. Hoe je spijkerbroeken korter kunt maken en de originele zoom daarbij behouden , leer je in deze instructievideo.


Hoe naai je tricot stoffen? Er zitten in tricot stof geen aparte horizontale en verticale draden, er is één draad die met lusjes in zichzelf grijpt, net als bij breien.

Tricot (jersey) is dus de. U verstevigt de onderkant van rokken en broeken met een blinde zoom. De stof zelf is dus heel fijn. U naait een blinde zoom volgens onderstaande procedure.


Zet de machine uit voordat u de persvoet verwisselt. En toen ontdekte ik ZOOM ! Met Zoom kun je elkaar zien, maar je kunt ook kiezen om elkaar alleen te horen. Er zit een chatfunctie in, je kunt je scherm delen, de muis overnemen van je cursisten en gelijk een opname maken ! Ook kunnen de deelnemers zelf een opname maken.


Zoals iemand al zei, kun je je broek korter laten maken met behoud van het originele randje. Kost een tientje bij een Turks naaiatellier in Rotterdam. Kun je met een normale naaimachine niet doen volgens mij. Daar is het randje te dik voor. Wat je kunt doen is eerst opmeten hoe breed de zoom moet zijn.


Niet te kort maken want gordijnen kunnen krimpen in de was. Paardenkrachten, bier en zomers weer maken Thoolse Dagen. Gebruik een duimstok of meetlint.


OUD- VOSSEMEER Een stralende zon, een koud glas bier in de hand. Zaterdag september geven de muzikanten een afscheidsconcert in Gebouw T in Bergen op Zoom. Natuurlijk zijn wij gek op onze bourgondische stad.


Dat maakt het fijn om hier te wonen. Toch duiken we maart weer naar de stembus om te kijken welke politieke partij onze stad nog mooier kan maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.