vrijdag 22 juli 2016

Plastic heroes rotterdam

Het hergebruik van afval is duurzaam en beter voor het milieu. Want van uw oude plastic kan weer nieuw plastic gemaakt worden. Daarom zamelt gemeente Rotterdam plasticverpakkingen in voor hergebruik. Wil je ook bijdragen aan de scheiding van plastic verpakkingen?


Plastic heroes rotterdam

Het gaat goed met de inzameling van het plastic verpakkingsafval: in juni is er een recordhoeveelheid plastic ingezameld in de regio. Ze staan op centrale plekken, vaak vlakbij grote supermarkten. Wat niet: verpakkingen met chemische inhou een aluminium laagje (denk aan chipszakken) en piepschuim. Beter voor milieu en bespaart geld. Het ingezamelde plastic kan worden verwerkt tot grondstof en hergebruikt . Rotterdammers kunnen dan op meer plaatsten hun plastic en drankenkartons gescheiden inleveren.


Deze containers staan bij de grotere supermarkten maar ook op andere plekken in de wijken. Recycling van plastic afval is belangrijk. Het recyclen van plastic verpakkingen is goed voor het milieu en onze economie. De zakken worden kosteloos op uw woonadres bezorgd.


Plastic heroes rotterdam

Het bestellen via deze website is alleen mogelijk voor inwoners van gemeenten die . Afvalmanagementbedrijf SUEZ (voorheen SITA) sorteert in Rotterdam het gescheiden ingezamelde plastic afval van procent van de Nederlandse gemeenten . Van plastic wordt veel gemaakt maar tegenwoordig ook veel gerycled. Doel is grote verontreiniging van de gescheiden kunststof fractie te voorkomen. In de afvalbak kan onder anderen worden . Vergelijk klus artikelen van de beste merken, o. Uiteindelijk zijn we doorverwezen naar het stadhuis van Rotterdam waar de ambtenaren en wethouder afvalbeleid (L. Bolius) in (spoed)zitting bijeen zaten.


Ook in Amsterdam en Utrecht is met uiterst verbaasd. Aangezien er duidelijk op staat wat wel en wat niet als apart plastic kan worden ingezameld. In heel veel gemeenten in Nederland waaronder Rotterdam , Boekel en Drimmelen biedt de gemeente gratis plastic heroes -zakken aan. Bent u met ons van mening dat de stad Den Haag ook in dit rijtje thuis hoort? Fijn dat u aandacht heeft voor het scheiden van plastic , blik en lege pakken.


Plastic heroes rotterdam

Door deze apart te houden is hergebruik van waardevolle grondstoffen mogelijk. Deze zakken zijn alleen te bestellen als HVC het plastic in uw gemeente inzamelt. De opbrengst breng je vervolgens naar een plastic heroes afvalbak – of het wordt bij je opgehaald.


Een machine haalt dan het plastic afval uit het restafval. Rotterdam experimenteerde al met nascheiden van kunststof en vond dat dat tot vijf keer meer kunststof oplevert dan thuisscheiden. Lever het daarom gescheiden in, bij een Afval Apart Punt of bij de milieustraat van Irado.


Plastic verpakkingsafval is heel goed te recyclen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.