dinsdag 2 augustus 2016

Oven aansluiten op stopcontact

De fabrikant schrijft meestal een maximale afstand voor waarbinnen de elektrische aansluiting zich . Controleer ook of er een stopcontact in de buurt van de oven staat. Kan ik mijn nieuwe over een kookplaat aansluiten op de voorziene kabel of heb ik een nieuwe kabel nodig? Is het mogelijk om die eventueel op een gewoon stopcontact aan te sluiten? Alvast bedankt voor de hulp met terug .

Apparaten rechtstreeks of via. De productspecialist legt uit welke elektrische aansluiting je nodig hebt bij je inbouw kookplaat. Wanneer je elektrisch wil koken is het van belang dat je thuis de juiste aansluiting hebt. Veel inductie, keramische en elektrische kookplaten of fornuizen sluit je namelijk niet aan op een normaal stopcontact.


Daarnaast moet de kookgroep in je meterkast voldoende elektriciteit leveren. Als dit niet het geval is loop je het . Het lijkt me niet, dat je die oven zomaar kunt gaan aansluiten op de bestaande stopcontacten , en al helemaal niet via een verlengsnoer.

Niet toegestaan, en niet veilig! Wasdroger en wasmachine op één groep is eigenlijk ook al niet correct, dus er zal toch al een en ander moeten gaan gebeuren. A automaat gezien het stopcontact max 16A is. En die hebben dan dus krachtstroom (of ik meen begrepen te hebben: fasen) nodig.


Is er een mogelijkheid om (goedkoop) een 4- pits elektrische kookplaat aan te sluiten op een gewoon stopcontact ? We hebben een aparte kookgroep met 2x230V en een Perilex stopcontact in de keuken. Nu hebben we begrepen dat een fornuis (inductie) bij ons niet mogelijk is omdat die een 3-fasen aansluiting nodig heeft. De gasklep moet toegankelijk zijn en bevindt zich rechts van de kookplaat. De flexibele verbinding voor gas heeft een maximale lengte van 1cm. Opgepast: De aansluitingskabel voor de kookplaat is nooit bijgeleverd.


Kom alles te weten over de verschillende types aansluitingen, stopcontacten en elektrische materialen en leer een circuit ontwerpen in functie van de. De norm legt op om een speciale kring te voorzien voor de kookplaten als u op elektriciteit kookt, voor de oven , de wasmachine en de droogkast, de vaatwasser. Het is een fornuis met gas voor de pannen en een elektrische oven. Ivo, gaat het bij groepen echt alleen maar om welk stopcontact je gebruikt?


Dus dan zou ik moeten zorgen dat ik het fornuis aan één stopcontact aansluit en alle andere dingen aansluit op een ander stopcontact ? Mijn vraag is: kan het kwaad dat deze schuur in de winter onverwarmd is?

En is het mogelijk de oven via een voor zwaar gebruik geschikte verlengkabel aan te sluiten op het stopcontact van de wasmachine (deze heeft nl. een aparte groep en de aansluiting in de schuur niet). Of is dat niet aan te raden? Het apparaat heeft een 230v aansluiting. Omdat ik de keuken aan het verbouwen ben heb ik de electra aansluiting op een andere plek gelegd en toen viel mij op dat er 3x bruin, 1x blauw en 1x aarde in de . Een gebruikelijke 16A installatieautomaat kan.


Om een ampère en ampère stopcontact te kunnen onderscheiden is de 16A variant horizontaal aangebracht en de 25A variant verticaal (figuur 1). Even een vraag omdat ik weinig weet van stopcontacten. Wij willen een combi oven in een andere kamer dan de keuken neerzetten.


En moeten we anders dat stopcontact laten aarden (?), want . Kunnen we de oven daar wel op aansluiten of is dat gevaarlijk? Ik heb een aansluiting in de keuken voor krachtstroom, voor als je bijvoorbeeld keramisch wilt koken. Daar gaat een stekker in met pinnen.


Nu heb ik een gasfornuis gekocht met elektrische oven , en wil ik weten of ik die stekkerdoos voor krachtstroom kan vervangen door een gewone stekkerdoos. Alle in de keuken verborgen stopcontacten zijn reeds bezet, dus ik zal ondanks dat dit niet aangeraden wordt ergens met een stekkerblok moeten werken. Ziet er iemand een probleem als ik dus de Combi en de koelkast samen op het enige stopcontact van kring C zou aansluiten met dit stekkerblok: .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.