dinsdag 21 februari 2017

Grote fles champagne

De ideale maat voor champagne is een magnum, maar dat is niet de enige grote fles champagne die je kunt kopen. Het einde van het jaar nadert en daar hoort uiteraard een feestje bij! Hoe kan dit beter gevierd worden dan met een grote fles champagne. De jeroboam wordt niet alleen voor champagne of wijn gebruikt.


In Bordeaux heeft een jeroboam een inhoud van liter. Dat komt omdat een liter in Bordeaux dubbel magnum heet.

Bij een Nebukadnezar weegt de fles maar liefst kilo! De grote flessen worden met de hand geblazen. De rijping in een grote fles verloopt trager dan in een normale fles. Daarom worden de grootste flessen pas na bestelling gevuld.


De bekendste en meest verkochte flessen zijn de volgende. Flessen met een heel grote inhoud zijn zeldzamer en sommige, van een heel ongewoon formaat, worden in opdracht gemaakt . Dat betekent dat je er zo'n 2glazen champagne uit kunt schenken. Een grotere fles bestaat niet.

Champagneflessen met bijbelse namen. In totaal zijn er veertien flesformaten waarin je champagne kunt kopen. Het is allemaal mogelijk met een Piccolo, een Nebukadnezar of een ander formaat bubbels.


Deze grootte flessen champagne zijn echt spectaculair. Jeroboam is vernoemd naar Jerobeam, de eerste koning van de tien stammen van Israel ( 1Kon 11). Rehoboam is vernoemd naar Rehabeam, de zoon van Solomon (1Kon 12).


Mathusalem is vernoemd naar Methusalem (Methusalach), de grootvader van . Réhoboam (flessen – 450cl) Zoon van Salomo, Koning van Juda – 922- 9v. Hierbij verkoop ik mijn flessencollectie van verschillende grote merken. Prijs afhankelijk per fles Bevat verschillende gewone flessen , Magnum… Prijs o. Grote Flessen Online grote flessen of Magnums bestellen?


Benaming en inhoudsmaten wijn- en champagneflessen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende flessenmaten. De benaming verschilt al naargelang de inhoudsmaat en de flessensoort.


Armand de Brignac, een bijzonder opvallend champagnemerk , heeft weer een primeur. Begin dit jaar gingen de geruchten al dat de Brut Gold Midas een roze zus .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.