dinsdag 28 maart 2017

Groentetajine met couscous

Marokkaans stoofgerecht met courgette, aubergine, tomaat, tajinepasta en couscous. Doe de couscous in een grote schaal. Giet er de bouillon over en laat min zwellen. Kruid met zout en peper, dek af en laat min sudderen.


Groentetajine met couscous. Râs al hânout is een Marokkaans kruidenmengsel van of meer specerijen dat tegenwoordig ook gewoon bij de plaatselijke supermarkt te koop is.

Gelijkaardige kruidenmengsels worden ook gebruikt in Algerije, Tunesië en andere landen in . Een tajine heeft niet enkel een bijzondere vorm, het is ook een heel ingenieuze stoofpot. De dampen kronkelen tot in het puntje van het deksel, ze condenseren en druppelen naar beneden. Zo wordt de bereiding continu bevochtigd en eindig je met een smakelijke stoofschotel. Dit tajinegerecht is vegetarisch, met bulgur . Verhit wat olijfolie in de tajine en.


Op deze heerlijke zomerse dag hadden we geen zin om lang in de keuken te staan. We kozen daarom voor een heerlijke vegetarische groentetajine met couscous. Je vindt de stappen voor dit makkelijke gerecht met groentetajine en couscous op onze website.

Giet hier de kokende bouillon bij. Bereid ondertussen de couscous. Doe hem in een grote kom en giet er de kokende bouillon over.


Nog een extra low carb receptje dus, deze keer Noord-Afrikaans geïnspireerd. Een lekkere tajine , deze keer niet met gewone couscous , maar met broccoli. Voeg de olie, de chilisaus . Dat ideetje pikte ik hier op.


Het kan dus ook met bloemkool! Strikt gezien niet helemaal koolhydraatarm, er waren kleine aardappelen in de tajine. Ik ben dol op de zoete smaak van pompoen. Eet bij deze groentetajine couscous met salsa verde, het recept staat op blz. We starten met een verrassende combinatie: een pitabroodje met pompoentajine en falafel.


Het receptje vind je op Allerhande. Haal de zee naar je bord met deze mosseltajine met venkel. Tajine is het bekendste gerecht van Marokko: een stoofpot met lam, kip of vis en groenten die langzaam gaart. Deze tajine met zalm en couscous moet je zeker eens proberen.


Maak eens deze heerlijke groenteversie. Leg de takjes rozemarijn onderaan de tajine. Verdeel er de kikkererwten, courgetteblokjes, tomaten en asperges over.

Werk af met munt, feta en de noten. Schenk de groentebouillon erbij, zet het deksel op de tajine en laat minuten op een zacht vuurtje garen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik wil in januari altijd veel groenten eten. Na al het (vr)eetgeweld met kerst en oud en nieuw, wil ik mijn lichaam volproppen met verantwoord eten.


Maarrrr – omdat het wel frisjes kan zijn buiten, wil ik wél comfortfood. Een groenten tajine met couscous is dan dé uitkomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.