woensdag 28 juni 2017

Broodsoorten brood

In Nederland hebben we een lange traditie van brood eten. Er zijn erg veel soorten brood. De een wat bekender dan de ander. Wij hebben ze voor je onderverdeeld in verschillende groepen.


Globaal genomen verdelen we brood onder in witbroo bruinbroo volkorenbrood en meergranenbrood.

Zie je alleen meel of naast volkorenmeel ook bloem staan dan is het een bruinbrood. In België hebben we een lange traditie van brood eten. Broodsoorten middenbouw. Wel meer dan 1soorten. Hier kun je er alvast een paar bekijken.


Lekker op elk moment van de dag. De Bakker” bakt bijvoorbeeld heerlijk 1 volkorenbrood om de dag goed te beginnen maar ook wit- of meergranenbroo brood gebakken van speltgraan, gerst of rogge, biologisch brood en zelfs brood met superfoods.

Toen de kwaliteit van het graan het toeliet kon pas op grotere schaal brood in Europa worden gebakken. In de 12e eeuw werd brood de basis van het volksvoedsel. Naast het luxe brood , het wittebrood of herenbrood van wit tarwebloem, waren er broodsoorten waarin ook rogge verwerkt was.


Arme mensen aten doorgaans . Veel broodsoorten bevatten veel zout en soms zelfs suiker of slechte vetten. Ook de trend van koolhydraatarm eten heeft het imago geen goed gedaan. Toch is gezond brood een goede aanvulling op een gezond dieet. Welke broodsoorten kun je nu inderdaad beter mijden, en wat is het gezondste brood ? En de koolhydraatarme hype van de afgelopen jaren komt het imago van graanproducten ook zeker niet ten goed!


Wit traditioneel wit brood. Oerbrood rond brood gemaakt met . Tijgerbrood dankt zijn naam aan de bovenste korst, die wel wat weg heeft van een tijgervel. In werkelijkheid lijkt het patroon overigens meer op dat van een luipaardvel.


De bakker bakt tijger - brood in een witte, tarwe en volkoren variant. Zodra het deeg- stuk bijna volledig . Gelukkig is er tegenwoordig voor iedereen wel een broodsoort te vinden dat aansluit bij zijn of haar smaak.

Grofweg is brood in te delen in de broodsoorten volkorenbroo bruinbroo witbroo meergranenbrood en gevuld brood. Bij ons vindt u een ruim assortiment aan allerlei broden. Het verschil tussen de. Dat gaat van de dagelijkse broodsoorten tot speciale soorten. Dagelijkse broodsoorten hebben we elke dag in ons assortiment.


Om de keuze voor u te vergroten, maken we enkele speciale broodsoorten op verschillende dagen. Zo blijft er variatie voor een . U kan enkel bestellen voor de volgende dag of later ! Bagel is een broodje met een gat erin. Qua vorm lijkt hij veel op de donut, en wordt hier vaak mee. De grootste impact is de wijziging van de definitie van brood.


Door deze wijziging zullen vrijwel alle broodsoorten aan de wettelijke zoutnorm van zout op drogestof moeten . Hoe donkerder het brood , des te gezonder het er uit ziet. Weet jij welke broodsoort het meest gezond is? Maar is donker brood werkelijk zo gezond?


De kleur zegt vaak niets over de gezondheid of hoeveelheid vezels van het brood. Vaak is brood donker gemaakt door een kleurstof gemaakt van moutextract . Bondgenootje, In Bondgenootje combineren we de tarwe met bestanddelen van Soja rijk aan isoflavonen. Zowel naar de vrouwelijke als de mannelijke kant (verzacht meno-pauze, haargroei-verandering, etc.) Voor meer gefundeerde uitleg kan je .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.