woensdag 21 juni 2017

Gewichten omrekenen

De beste site voor het omrekenen van gewicht , lengte, oppervlakte, temperatuur, snelheid. Uitleg video over gewicht en het omrekenen van gewichten. Online oefenen en oefenen met werkbladen. Karaat wordt ook gebruikt voor het aangeven van gehalte aan goud in legeringen. Hoe reken je gewichten in elkaar om?


Reken met deze handige omrekenmodule gewichten om van metrische maten naar Engels Handelsgewicht.

Na het bekijken van de video is het goed om de stof meteen even te oefenen. Hier kan je leren hoe gewichtsmaten omrekenen van en naar milligram centigram decigram gram decagram hectogram en kilogram met behulp van een tabel. Maten en gewichten worden veelal (wereldwijd) volgens het metrieke stelsel gehanteerd.


In Nederland gebruiken we SI -Internationale Stelsel eenheden,. Alles over maten en gewichten. Ook info over het vertalen hiervan vanuit een andere taal. Handig bij het vertalen van je recepten.


In de meeste recepten worden benodigde hoeveelheden duidelijk aangegeven.

Het gewicht wordt in grammen, of in afgestreken thee- of eetlepels aangegeven. Ik kan heen en weer gewichtsmaten omrekenen met behulp van het schema ( metriek stelsel). Vul alles in en klik dan op Controleer.


Dat kost echter wel punten. Reken uit en vul in: 3dag = kg 1dg = g 20. Kookhelden en bakprinsessen opgelet! De Culy redactie heeft het opgezocht en legt het graag aan je uit. Kan iemand zoiets (het liefst allemaal bij elkaar) vinden van liters en . De eenheid van gewicht is de gram (g).


Omrekenen maten, gewichten , inhoud etc. Een suikerklontje is ongeveer gram. Alle andere gewichtsmaten zijn daarvan afgeleid. Een grote gewichtseenheid is de ton. Bij het omrekenen van lengtematen vermenigvuldig je bij elke stap met of deel je door 10.


Zie het volgende schema:. Temperaturen berekenen . Een korte post vandaag, maar wel een hele handige! Wie wel eens Amerikaanse of Engelse recepten bekijkt weet dat zij niet met grammen werken zoals wij dat doen.

Hier komen de cups en ounces tevoorschijn. Kinderen vinden het leuk om met onze website te werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.