vrijdag 21 juli 2017

Pacemaker inbrengen

Lees hier over de stappen en wat u kunt verwachten bij de implantatie van een pacemaker ter behandeling van een te trage hartslag (bradycardie). Hier leest u hoe de plaatsing in zijn werk gaat. De pacemaker staat stand-by . Voor meer informatie wijzen wij u graag op een voorlichtingsfilm en folder van de Hartstichting.


Voorlichtingsfilm bloedsomloop.

Informatie over de opname. Als uw hartslag te laag is, kunt u duizelig worden of flauwvallen. Hoe werkt een Pacemaker ? U heeft een pacemaker gekregen. In deze folder leest u meer over de leefregels voor na de operatie.


Eén dag voorafgaande aan de implantatie wordt u opgenomen op de verpleegafdeling Cardiologie. Daar worden diverse onderzoeken gedaan. Wanneer het ritme van uw hart afwijkt geeft een .

Zoals een ECG (hartfilmpje) en bloeddruk meten. Ook wordt bloed afgenomen en wordt een infuus ingebracht. Als dit allemaal met goed gevolg is afgeron mag . Plaatsen van een pacemaker. Voor veel patiënten is het implanteren van een pacemaker de reddende engel om van hartritmestoornissen af te komen. Als het hart te langzaam klopt spreekt men van een bradycardie, als het te snel klopt heeft men het over een tachycardie.


Bij bradycardie werkt de sinusknoop niet goed of . Deze zijn ingebouwd in een behuizing van titanium. Het lichaam verdraagt dit metaal goed. Daarnaast zijn er één of twee, soms zelfs drie, pacemakerdraden. Dat hangt af van de reden waarom u de pacemaker krijgt.


Deze draden zorgen ervoor dat het stroomstootje. In de laatste jaar hebben wij een afstudeerproject over postoperatieve pijn na het plaatsen van een pacemaker. Wij zijn op zoek naar ervaringen omtrent de pijn ( zowel psychisch als lichamelijk) na de operatie tot het moment dat U ontslagen bent uit het ziekenhuis.


Graag willen we ook vernemen hoe U . Bljvende beperkingen na pacemaker implementatie.

Implantatie: hoe lang duurt dat eigenlijk. U blijft tijdens de procedure volledig bij kennis. De ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving.


Onder uw sleutelbeen wordt een ader gezocht en via deze ader worden de . Complicaties die tijdens of na het plaatsen van de uitwendige pacemaker kunnen optreden. Soms treedt er een infectie op van de insteekplaats. Meestal verdwijnt deze na een aantal dagen vanzelf. U wordt opgenomen in AZ Sint-Lucas voor het plaatsen van een pacemaker. Dit is een ingreep waarbij een toestel onderhuids wordt ingeplant dat het hart via één of meerdere draden kan stimu- leren bij een trage hartslag.


Het inbrengen van een pacemaker is een ingreep, die ongeveer twee uur duurt. In principe is het de bedoeling dat u enkele uren na de ingreep naar huis gaat. Een pacemaker is ontwikkeld om hartritmeproblemen te bewaken en te behandelen. Hieronder leest u over de leefregels na de ingreep. Het hart is een holle spier die bestaat uit een linkerhelft en een rechterhelft.


Elke helft bestaat weer uit twee delen: bovenaan zit de boezem, onderaan de kamer. Door zich samen te trekken pompt het hart het bloed door het lichaam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.