maandag 28 augustus 2017

Bruin brood recept broodbakmachine

Dit is een recept voor een simpel bruinbrood. Van daaruit kun je natuurlijk zelf gaan variëren met ingrediënten (walnoten, krenten, granen, zongedroogde tomaatjes of basilicum toevoegen, olijfolie in plaats van boter, etc.) Maar hier in ieder geval een basisrecept voor een klein volkorenbrood. Een basisrecept voor een lichtbruin brood , gebaseerd op mijn recept voor bruinbrood , maar extra smakelijk door een andere verhouding wit tarwemeel en volkorenmeel.


Wanneer je volkorenbrood wilt bakken vindt je hieronder het basisrecept. Het zal je wellicht verbazen waarom in het recept alleen maar procenten in staan. Omdat je kleine en grote bakblikken hebt zal je meer of minder volkorenmeel .

Lekker recept voor een dagelijks bruinbrood voor in de broodbakmachine. Bruinbrood is veel gezonder dan witbrood omdat het meer vitaminen en vezels bevat. Brood bakken doe je met bloem, water, gist, zout en eventueel broodverbeteraar. Met een broodbakmachine is dit niet anders, al hoef je zelf het kneedwerk niet te doen.


We spreken van bloem voor wit brood , (volkoren)meel voor bruin brood. Voor vezelrijk volkorenbrood met een zachte kruim en een luchtige structuur. Dit meel is gemaakt op basis van voltarwemeel.


Dan is deze Classic- broodmix ideaal voor jou. Hieronder vind je een basisrecept voor de broodmachine en voor de .

Ideaal voor een lichtbruin tarwebrood. Deze mix bevat alleen natuurlijke ingrediënten. Alleen natuurlijke ingrediënten. Zorg dat water, gist en zout elkaar niet raken.


Zet de machine aan op het basisprogramma voor een brood van 5gram. Suiker Unie neemt geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van dit recept. Montignac- brood in de broodbakmachine. Voor de broodmachine : Het is maar minuten werk! Een klein broodje van 5gram.


Wij doen er twee dagen mee dus om de dag bakken is altijd vers! De gist verpakking is gram dus heb ik om het makkelijk te houden hierop alles aan gepast, zodat het hele zakje gist erin gaat. Bruinbrood bakken in de broodmachine. Doe het water in de vorm. Veel voordelen: je weet wat je eet, er komen geen e-nummers, suiker of witmeel aan te pas, het brood is erg lekker en zelfs relatief goedkoop.


Op verzoek van een vriendin een blogpost over het bakken van volkorentarwebrood in een broodbakmachine. Stappenplan zelf brood bakken. Om zelf brood te bakken heb je niet veel nodig: bloem, gist, water en een snuifje zout.


Een oven of een broodbakmachine.

O ja, en een beetje geduld komt ook van pas. Wie het makkelijk wil houden, kan kiezen voor een broodmix : die bevat alles wat nodig is om brood. Wil je meteen naar de recepten ? Zelf brood maken was nog nooit zo makkelijk! Dit recept kun je met of zonder keukenmachine (met deeghaak) maken. Dus het enige dat je hoeft te hebben is de ingrediënten en een oven!


Wat heb je nodig voor één groot stuk brood. Het recept komt uit Het broodbakmachine bakboek van Jennie Shapter en ik heb het niet aangepast. Dát durfde ik niet als onervaren bakster. Ingrediënten: 3gram volkorenmeel en 1gram bloem (of in ons geval 5gram meel van de molen, wat grof gezeefd is en daardoor lichtbruin brood oplevert).


Toets het programma voor volkorenbrood in. Laat het brood na het bakken uitdampen. Een lekker recept om zelf volkorenbrood te maken volgens het recept van Paul Hollywood.


Nog een beetje warm is dit zelfgebakken brood heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.