dinsdag 30 januari 2018

Groene smoothie met alleen groente

Dag 3: Zelfde als dag alleen nu kun je bij het diner ook een stukje vis of tofu gebruiken. In totaal duurt het groente smoothie dieet dus dagen, inclusief dagen afbouwen en dagen opbouwen. Daarna kun je in principe weer alles eten. Maar hier ligt nu precies het geheim (en gevaar) van groene. Waarom groene smoothies?


Groene smoothies zijn smoothies gemaakt met groene (blad) groenten.

Hierdoor zijn deze smoothies rijk aan essentiële voedingsstoffen, zoals vitamines, . Met deze heerlijke groene smoothies krijg je de groentes binnen die je nodig hebt, op een lekkere manier. Via een smoothie kun je de aanbevolen hoeveelheid fruit en groente makkelijk binnen krijgen! Een smoothie is makkelijk te maken, je hebt alleen verse ingrediënten en een blender nodig! Wat heb je nodig om een groene smoothie te maken?


Voor de hand liggend: groente. Maar met alleen maar groente maak je wellicht geen overheerlijke smoothie. Ook is het toevoegen van fruit een . Zo zou te veel spinazie of basilicum op termijn schadelijk voor je zijn.

Om deze reden is het ontzettend belangrijk dat je de groene groente in je smoothie constant rouleert. Doe je best om zoveel mogelijk verschillende soorten groene bladgroente te pakken te krijgen. Niet alleen om schadelijke effecten te voorkomen, maar . Recept van: Linh Duong . Hoewel iedereen het erover eens is dat we meer groenten en fruit moeten eten, komen de groene smoothies vooral uit de hoek van de raw food vegan superfoodies. En ik denk óók dat de meeste mensen gezonder worden als ze meer rauwe dingen gaan eten. Kan je groente en fruit wel combineren?


Ze worden gezien als de gezondste groenten vanwege de vele belangrijke voedingsstoffen. De gemengde smaak van dit soort groenten is zeer mild en wordt goed gemaskeerd door de smaak van fruit die je toevoegt. Een groene smoothie ziet er dus niet alleen gezond uit, het is ook gezond! Soms maak ik mijn smoothie alleen met fruit, wat biogarde en super foods, maar ik maak er ook wel eens een lekkere groene smoothie van.


Te veel fruit op een dag eten is immers ook niet goed voor je door alle fruitsuikers. Groenten daarentegen kun je wel volop eten. En alle vezels die er in zitten zijn . Zodra je vanaf nu een groene smoothie gaat maken is het verstandig om daar eiwitrijke . Nee, zoals de grondlegster van de groene smoothies Victoria Boutenko adviseert: fruit en groene bladgroente.


Weten iemand een lekkere smoothie met sinaasappelsap en voor de rest alleen groenten ? Alleen dan moet je ze wel op de juiste manier gebruiken.

Dat is dan ook precies de reden waarom ik dit artikel schrijf. Het gebruik van groene smoothies gaat namelijk vaak fout! Daardoor stimuleer je alleen maar overgewicht. Je hebt groentensap en fruitsap, dat is minder verzadigend dan groenten en fruit.


De sappen bevatten namelijk bijna geen vezels meer. Deze old school with a twist smoothie is op basis van het allereerste groene smoothie recept dat ik lang geleden maakte. Dus moeten we er meer van eten. En de makkelijkste manier om veel groenten naar binnen te werken en optimaal van de nutriënten te profiteren zijn: groentesapjes en groene smoothies. Verder wordt er alleen gebruik gemaakt van groenten en fruit en in enkele gevallen worden er superfoods, noten en zaden aan toegevoeg zoals chiazaad of lijnzaad.


Je krijgt met een goede gezonde smoothie in één keer een . Maak zoete groen(t)e smoothies voor je kind! Het is een goede manier om aan de dagelijkse groenten te komen. Zo is een groene smoothie absoluut niet vies, als je het mengt met zoet, vers fruit.


Wissel niet alleen af in smaak, maar ook in kleur. Gebruik bijvoorbeeld ook eens wortel of biet als basis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.