donderdag 1 februari 2018

Blenden of juicen

Het verschil tussen juicen en blenden kan soms verwarrend zijn en daarom zullen we het uitleggen in dit artikel. De laatste jaren zijn smoothies en sapjes steeds populairder geworden. Je kunt ze kant-en-klaar in de winkel kopen of bevroren per post laten komen.


Zelf maken kan natuurlijk ook! Hoe verser, hoe gezonder: dat weet iedereen. Maar wat is nu beter, juicen of blenden ?

Juicen Bij het juicen pers je al het . Het grootste verschil tussen blenden en juicen is het behoud van de vezels. Een blender gebruikt namelijk de volledige vrucht, wat ook nog eens super ecologisch is. Door fruit of groenten te blenden worden vezels behouden en zo worden goede bacteriën in de darmen ondersteund. Om die keuze weloverwogen te kunnen maken, wil je weten wat de werkelijk belangrijke verschillen zijn. HeelBewust heeft het overzichtelijk op een rij gezet.


TIP: om zoveel mogelijk voedingsstoffen te behouden is het beter om niet te lang te blenden of juicen. Hoe korter het persproces duurt, hoe meer voedingsstoffen behouden blijven.

Groene smoothies en juices zijn helemaal hip en bieden veel voordelen voor je gezondheid. Dat betekent dat juicen , dus sap maken, gezonder is. De ander zegt juist dat je met een blender de celwanden van de ingrediënten van je smoothie kapot maakt , wat ervoor zorgt dat er juist éxtra voedingsstoffen door je lichaam kunnen worden opgenomen. Een van de meest populaire vragen die we krijgen is, kun je beter juicen of blenden ? Zowel smoothies als versgeperst sap zijn heel gezond voor je en het is een makkelijk manier om vitaminen en mineralen binnen te krijgen.


Toch is het niet hetzelfde en we leggen je uit waarom. Wij zetten de verschillen op een rijtje. Dit doe je met een slowjuicer. Voor het blenden maak je gebruik van een blender. Wat is beter en wat zijn de verschillen, voordelen en nadelen.


Maar hoe pak je juicen en blenden nou verstandig aan? Neem de volgende tips in acht, zodat je maximale gezondheidswinst boekt. Een sap drink je liever niet snel weg, neem er net zoveel tijd voor als het gehele voedingsproduct zou nemen. Neem kleine slokjes, geniet met volle teugen! Gebruik een sap steeds.


Echte liefhebbers weten het al jaren: blenden en juicen is gemakkelijk, gezond en lekker! Wij merken dat veel leden nog niet weten wat het verschil is tussen blenden en juicen. Dit heeft te maken met verschillende factoren.

Het is belangrijk om te weten waarom je iets wilt blenden of juicen en wat0. Drie manieren om een soortgelijk resultaat te bereiken: een egale soep, smoothie of juice gemaakt van groenten en fruit. Blenden , juicen en centrifugeren. Maar ja, wat is dan de beste manier?


Wat zijn eigenlijk de verschillen en de voordelen ? Ik zocht het voor je uit en… je kan een . Wij hebben passie voor eten en met een klant als ITM testen we regelmatig nieuwe recepten met hun huishoudelijke apparaten. Met de Oster kan je blenden en kan je juicen , maar wat . Een juicer drukt, centrifugeert en perst sap uit groenten en fruit. Ik heb er een paar jaar met veel plezier dagelijks heerlijke sapjes mee gemaakt.


Vooral sapjes van bieten, appels en wortels doen het beter in de juicer dan in een blender.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.