vrijdag 2 februari 2018

Caramel siroop maken

Caramel siroop maken

Roer zachtjes door om alle suiker gelijkmatig te smelten. Neem de pan van het vuur en roer het water er door heen tot het er homogene doorzichte siroop ontstaat. Zet het eventueel nog even op een laag pitje. Bewaar de siroop in een potje . Bekijk karamel siroop recepten van de beste food bloggers.


Caramel siroop maken

Zelf caramel maken is niet moeilijk maar je moet alleen heel goed opletten. De caramel kan heel snel aanbranden of nog erger de suiker kan gaan kristalisseren. Aan de hand van deze how to wil ik je laten zien hoe je zelf caramel kunt maken. De versie die ik hier laat zien, is een . Zelf karamel maken schrikt vaak af. Ik heb er in ieder geval jaren tegenop gezien.


Verhalen van aangebrande suiker, pannen die niet meer schoon te maken zijn en brandplekken… “Nee, laat maar! Maar soms moet je het gewoon proberen en dus ben ik zelf maar eens aan . Zelf geslaagde karamel maken is helemaal niet zo moeilijk, als je de kneepjes van het vak kent. Als ik eerder ontdekt had hoe makkelijk het was om een eigengemaakte fles kaneel siroop voor in de koffie te maken was dit vast een gewoonte geworden.


Andere smaakjes staan ook op mijn probeer lijstje, heerlijke caramel siroop bijvoorbeeld. Neem een potje of flesje, plaats daarin een vanillestokje en voeg de siroop bij, sluit af en laat afkoelen, ontzettend lang houdbaar maar meestal snel op, als je het weken gesloten kunt laten is de smaak van de siroop op zijn best. Koffieweek - Koffiesiroop. Woensdag krijg je een recept voor de perfecte koffie die als basis dient om bijvoorbeeld een frappuccino mee te maken en vrijdag laat ik je een heerlijk recept zien voor de perfecte,.


Dikke, zoete siropen die je koffie naar bijvoorbeeld vanille, hazelnoot of karamel laten smaken. Als je suiker maar lang genoeg verwarmt, lossen de kristallen langzaam op en veranderen ze in karamel. Je kunt zo karamel maken. Of zoals wij het graag noemen: vloeibaar goud.


Met een paar tips en handige tricks deins jij niet meer terug voor een pan gloeiendhete suikerstroop en kun je straks zelf . Dit basisrecept voor salted caramel is ideaal, omdat je er maar vijf ingrediënten voor nodig hebt. Het belangrijkste waar je op moet letten bij het maken van salted caramel , is dat je het vuur van je pannetje niet te hoog zet. Ook al ziet de suiker en nog onschuldig bruin uit, een licht verbrande salted caramel. Los voor het maken van de caramel 1gram suiker en eetlepels water op in een steelpannetje en kook het minuten tot het een goudbruine kleur heeft. Schuim ml opgewarmde melk op en . Met dit recept maak je zelf smeuïge (gezouten) karamel.


Het is echt onweerstaanbaar lekker en kan in veel verschillende recepten gebruikt worden. Is echt super calorierijk omdat het in feite suikerwater is. Maar bij de DE kun je ook vragen om suikervrije siroop (hebben ze wel alleen in de smaak vanille).


Caramel siroop maken

Ik weet niet zo goed hoe je caramel kan maken omdat caramel natuurlijk suiker en slagroom is. Vanille extract kun je gewoon in de winkel kopen van . Zet lekkere espresso, zorg dat -ie goed sterk is. Stoom en schuim de melk (zie bv. hier voor tips). Doe de espresso in een mok, voeg de karamelsiroop toe (mag ook een andere siroop met een smaakje zijn) . In dat geval stopt het recept voor jou vanaf het punt dat de hete caramel in het bakblik wordt gegoten.


Ga vanaf hier verder met het desgewenste recept. Ook te vervangen door vloeibare glucose ( glucosestroop ) of agavesiroop. Suikersiroop wordt gebruikt in. Let nu goed op, want karamel brandt snel aan en te donkere karamel smaakt bitter.


Caramel siroop maken

Laat suikersiroop kleuren. Als de suikersiroop na het borrelen begint te kleuren, haal de karamel dan van de warmtebron. Door de hitte gaat het kleuren nog even door. Roer niet, want dan kristalliseert de suiker.


De toffeecrème bereiden. Doe de suiker in een steelpan, voeg het water toe en laat karameliseren. Wanneer de siroop een gelijkmatige amberkleur heeft gekregen, voeg je de azijn en de room toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.