dinsdag 13 februari 2018

Compostbak

Recyclen van organisch tuin- en keukenafval in een bak met quasi onbeperkte levensduur, vervaardigd uit gerecycled plastic afval. Kan het nog milieuvriendelijker? Met twee of drie compostbakken naast elkaar kan je het composterend materiaal makkelijk van de ene . Of beter: voor compostbakken. Je zal er inderdaad minstens twee nodig hebben.


Zo kan je de compost een keer omzetten.

Met een composthoop verwerk je tuin- en keukenafval tot vruchtbare grond. Zoek een plekje op je erf voor deze compostbak in delen, met verwijderbare voorkant. Zo heb je plaats voor het verzamelen van materiaal, kun je het eenvoudig omzetten en sla je de bruikbare compost op, tot je het in de tuin kunt verspreiden. Hoe een compostbak opstarten?


Stap 1: Koop een compostbak of timmer zelf één in elkaar met houten planken of transportpallets. Zorg dat je de voorzijde van de compostbakken eenvoudig kan verwijdderen. Dat maakt het omzetten en oogsten een stuk makkelijker.


De spleten tussen de planken hoeven niet breder dan 1 . Vele aanbiedingen bij bol.

Opgelet: ons volledig aanbod is momenteel nog niet online beschikbaar. Compost koop je eenvoudig online bij bol. Geleidelijk aan voegen we meer producten toe. Door een compostvat of -bak aan te kopen, kies je er voor om jouw GFT-afval te composteren.


De elementen, die uit 1 gerecycleerd kunststofafval vervaardigd zijn, worden aangeboden in een eenvoudig bouwpakket. De afmetingen van de compostbak : L . Aankoop van een compostbak. Sinds verschillende jaren voert de gemeente actieve promotie naar de bevolking om het GFT-afval te composteren.


Inwoners met een grotere tuin zijn het best geholpen met één of meerdere compostbakken. Met enkele palen en wat tuindraad kan je zelf een compostbak maken. De compostbak is geschikt voor tuinen met een behoorlijke oppervlakte gazon, wat struiken, een groentetuin, … Je plaatst de bak op een schaduwrijke pl. Veel tuinders maken zelf compost van . De geperforeerde bodemplaat, de donkere kleur van het vat, de bijgeleverde beluchtingstok … het hele concept is erop gericht om met een . Een compostbak is eenvoudig te maken en biedt veel voordelen.


Koop goedkoper een compostvat en compostbak. Een belangrijk deel van het huishoudelijk afval zoals het groente-, fruit- en tuinafval, kunt u zelf verwerken. Door het thuis te verwerken tot compost halveert u uw afvalvolume en dus ook uw afvalfactuur en maakt u een bodemverbeteraar voor uw eigen tuin.


Het meeste groenafval kan perfect thuis verwerkt worden. De verkoop van compostbakken en -vaten gebeurt door Limburg.

Concreet betekent dit dat je voortaan op het recyclagepark tegen voordelig tarief . Dit is de eerste modulaire en uitbreidbare compostbak op de markt. U kunt compartimenten bijbouwen zoveel u wilt. Cadeau TIP: Waar kan je deze compostbak kopen?


In veel gemeentes kan je via de afvaldienst deze compostbak verkrijgen aan een sterk gereduceerd tarief. Neem zeker eerst eens een kijkje op de website van deze dienst in jouw gemeente! Zelf een compostbak in elkaar .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.