dinsdag 6 februari 2018

Frituren in zonnebloemolie of frituurvet

Je moet ze niet alleen vermijden als frituurvet , maar ervoor zorgen dat je ze helemaal niet gebruikt. Olie en vloeibaar frituurvet bevatten weinig verzadigde vetten en zijn daarom gezonder dan vast vet. Hoe verser het vet, des te beter. Ik frituur altijd in doodgewone zonnebloemolie , huismerk supermarkt. Kost geen drol en ik vind met name de patat er altijd erg lekker kanpperig uitkomen.


Ook de geur vind ik prima te doen.

Gaat overigens vrij lang mee vind ik, ligt er natuurlijk wel aan wat je precies frtituurt. Veel gepaneerde dingen . Frituurolie bestaat meestal uit plantaardige oliën. Het meest gebruikte frituurolie is zonnebloemolie.


De meeste plantaardige oliën staan in de Schijf van Vijf. Oliën met een neutrale geur en smaak zijn geschikt om mee te frituren , zoals bijvoorbeeld sojaolie, zonnebloemolie of arachideolie (=pindaolie). Daarnaast is er ook speciale frituurolie verkrijgbaar.


Dit is een mengsel van verschillende oliën.

Oliën zijn rijk aan onverzadigde vetzuren en daarom een prima keuze. Kies olijf-, zonnebloem-, maïs-, arachide- of speciale frituurolie. Gebruik bij frituren geen extra vierge olijfolie.


Wanneer deze olie tot 1graden verhit wordt, kunnen schadelijke stoffen ontstaan. Het soort frituurvet heeft echter geen invloed op de totale vet- en calorieaanbreng van de frieten. Frieten gebakken in frituurvet. Vloeibaar frituurvet of frituurolie is gemaakt van plantaardige oliën en heeft daardoor ook dezelfde positieve eigenschappen. Gezien het rookpunt, de hoeveelheid onverzadigde vetzuren en de neutrale smaak is frituren in zonnebloemolie ook een goede optie.


Let er wel op welke variant . Hoewel deze olie voornamelijk uit onverzadigde, en dus goede vetten bestaat is het niet goed om het als frituurvet te gebruiken. Zonnebloemolie Ook zonnebloemolie bestaat voornamelijk uit onverzadigde vetten. Bij het frituren komen kankerverwekkende stoffen vrij. Vooral wanneer op hoge . Is dit gezonder als frituren en frituurvet en kan het gewoon in de frituurpan ? Thuis frituur ik gewoon op het gasfornuis ook in zonnebloemolie maar naar mijn idee duurt het lang voordat de patat knapperig en bruin is.


Het is dus het verstandigst om te frituren in onverzadigd vet. Frituren met zonnebloemolie is giftig.

Ontdek welke olie veilig en goed voor je gezondheid is. Bij frituren is de staat waarin het frituurvet verkeert cruciaal. Vaak wordt hetzelfde frituurvet keer op keer gebruikt. Als het frituurvet niet op tijd ververst wordt, zullen er steeds meer vetmoleculen afbreken door de hitte waardoor koolstofatomen vrijkomen en in het vet gaan zweven. Het is gemakkelijk te constateren in wat voor . Maar je kunt je tank ook volgooien met frituurolie.


Kon het toch niet laten, was te nieuwsgierig ;-). Dit keer smaakte het zoals het hoort te smaken. Ik ben er nu van overtuigd dat er nog vaatwasmiddel in zat. Ook heb ik veel gelezen over de schadelijke effecten van zonnebloemolie als frituurolie.


Volgende keer wil ik wel nog de arachide olie uit proberen. Er zijn drie soorten producten waarin je kunt frituren : plantaardige olie, vloeibaar frituurvet en vast frituurvet. Hoe meer onverzadigde vetzuren een. Afgelopen jaar breidde dit bedrijf haar assortiment uit met Natura Superieur- frituurolie. De twee krachtige oliën, high oleic- zonnebloemolie en palmolie, zorgen dat de frituurolie een extra lange levensduur heeft.


Allerhande laat in deze video zien hoe je veilig kunt frituren en welke materialen handig zijn om. Frituurvet of frituurolie ? Spring naar 2: Frituurvet of frituurolie ? Je kunt op verschillende manieren frituren , maar welke soort vet of olie je ook kiest: Het blijft natuurlijk vet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.