woensdag 21 februari 2018

Invriezen in boterhamzakjes

Voor het invriezen moeten de producten op de juiste wijze worden. Boterhamzakjes zijn bijvoorbeeld te dun en daardoor niet geschikt. Maar wat kun je wel en niet invriezen ? Langzaam invriezen levert grote ijskristallen op.


Gewoon 1x veel maken en dat in porties invriezen.

Wat is het verschil tussen diepvrieszakjes en gewone boterhamzakjes ? Invriezen alleen in een diepvrieszakje (dus niet in folie of boterhamzakje ). Schrijf erop wat er in het zakje zit en de datum van verpakking. Vind hier herbruikbare boterhamzakjes , foodwraps en broodzakken. Ga afvalvrij en herbruikbaar, maak de wereld stap voor stap schoner en gezonder!


Maar voor dingen in de diepvries bewaren gewoon diepvrieszakjes . Een boterhamzakje is een zakje dat voornamelijk gebruikt wordt om, zoals de naam al aanduidt, boterhammen in te bewaren.

Als je een kleine diepvries hebt, kun je soep beter in zakjes invriezen. Kies voor zakjes met een afsluitbare rits. Plaats een doosje in de vriezer . Eenvoudig wasbaar, licht en ideaal voor op school en onderweg.


Fruit invriezen is super simpel maar het voorkomt dat je weggooit. Vul de bakjes of flesjes niet helemaal tot aan de ran maar laat wat ruimte voor het uitzetten van de melk tijdens het invriezen. Opslag van moedermelk in . Alles over het bewaren en invriezen van koekjes, taarten, cakes, cupcakes,. Wist je dat je zelfs brood kunt bewaren (en invriezen !) in stoffen zakken?


De melk invriezen en de avond van tevoren ontdooien? Het invriezen in boterhamzakjes is trouwens geen probleem. Regelmatig krijg ik van bezoekers vragen over het invriezen van kliekjes of restjes eten. Wat kan wel en wat kan niet?


Hoe vries je kliekjes in, . Een ontdooid hapje kun je niet opnieuw bewaren of invriezen.

Blijft er iets over, gooi dat dan weg. Welke oefenhapjes kun je geven?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.