donderdag 15 maart 2018

Plastic inleveren voor geld

Dat wordt ter plekke gewogen, en de waarde van hun afval wordt uiteindelijk op hun rekening gestort. Ze kunnen er ook voor kiezen om dit over te laten maken naar een goed doel als het Wereld Natuur Fonds of de sportclub. Een gemiddeld huishouden kan enkele tientjes per jaar sparen. Het is dus afhankelijk van de samenstelling van het huishouden.


Plastic inleveren voor geld

Samen sparen gaat veel sneller. Stel dat je je familie kunt laten meesparen of vrienden om samen iets leuks te doen. In de gemeente Etten-Leur krijgen de bewoners geld voor hun plastic en blikafval. Bij vier supermarkten zijn inleverpunten waar de gemeente het afval verzamelt en de inwoners voor hun afval beloont. Wij willen de mensen prikkelen zodat ze nog beter hun plastic afval en blikjes inzamelen, zegt initiatiefnemer Wil . Geld vangen voor je gescheiden afval.


Dat kan binnenkort in Pijnacker-Nootdorp. De gemeente start op september met een proef. Op zes punten in de stad komen kleine afvalinleverplekken. Daar lever je gescheiden plastic , textiel, oud papier of kleine elektrische apparaten in. In Hoogvliet is nu een proef gestart om Nederland nog enthousiaster te maken voor het inzamelen van afval.


Plastic inleveren voor geld

Hoogvlieters kunnen namelijk een zakcentje verdienen als zij afval inleveren. Met zijn allen produceren we dus een . AH, (en nog een paar winkels) doen ook mee, Je krijg bij de kassa dat geld wat het waard is ,plus een nieuwe zak. Men wil dat een half jaar aanzien….


Ook blikjes kan je inleveren ,maar ook in . Als men een container met ongesorteerd restafval aanlevert met een gewicht van bij voorbeeld 3kilogram, kost dit doorgaans flink geld. Zelf afleveren brengt het meeste . Je zou het in eerste instantie niet bedenken, maar plastic afval heeft – naast het feit dat het een probleem is – ook een positieve kant, namelijk voor ondernemers. BBC heeft hier onderzoek naar gedaan en wat blijkt?


Plastic inleveren voor geld

Er duiken wereldwijd bedrijven op die kansen zien in het plastic afval. PMD staat voor Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen en Drankpakken. Precies weten wat wel en wat niet bij het PMD- afval hoort? Teveel afval : het is een groeiend probleem. Zo niet in Pijnacker, waar afval niet meer waardeloos is, maar een manier om geld te verdienen.


Sinds september kunnen burgers in Pijnacker plastic , textiel, papier en overtollige apparaten inleveren. Voor iedere kilo plastic en textiel krijgen ze cent. Plastic , drinkpakken en blik veranderen van een kostenpost in een melkkoe als de inwoners van De Wolden op de huidige voet voortgaan. In voorgaande maanden leverde het . De kroonkurken van bier- en frisflesjes zijn geld waard. Net als de harde plastic doppen van.


Plastic inleveren voor geld

Je spaart door het inleveren van (verpakkings) plastic , oud papier en karton, textiel, kleine elektrische apparaten, metalen en . Het gaat daarbij opapier en karton, plastic , metalen verpakkingen en drankenkartons, textiel, frituurvet en kleine elektrische apparaten. Om mee te doen moet je je inschrijven, dit is gratis en kan via afvalloont. Dat zijn nu precies twee redenen waarom plastic afval gescheiden ingezameld kan worden. De hoeveelheid nutteloos (en duur te verwerken) afval wordt minder. En het is voor de industrie een goede grondstof, die, als het los van het restafval verkocht kan worden geld op kan brengen.


Nu was de vraag gerezen of we wel plastic verpakkingen moesten blijven scheiden. PIJNACKER-NOOTDORP - Inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp kunnen vanaf zaterdag geld verdienen door afval in te leveren. Bewoners van Pijnacker-Nootdorp krijgen geld voor elke kilo plastic , glas, textiel en oud papier die ze . Afval inleveren voor geld. Barendrechtse verenigingen kunnen zich aanmelden om de opbrengst van ingeleverd afval te ontvangen.


Uiteraard kun je het ook op je eigen rekening(en).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.