maandag 2 april 2018

Groente tajine ras el hanout

Marokkaanse stoofschotel met kip, ras el hanout en olijven, Vegetarische tajine met pompoen, zoete aardappel en feta, Kip Tajine met couscous en Tajine kip met gemengde groenten. Snijd elke kipdijfilet in de lengte in stukken. Bestrooi de stukken met de ras el hanout , peper en eventueel zout.


Verhit el olie in de tajine of pan met dikke bodem en bak de kip rondom bruin. Schil ondertussen de winterpeen en snijd in stukken van cm.

Maak de rode uien schoon en snijd in parten. Vandaag een heerlijk geurende stoofschotel op het menu. De typisch Marokkaanse smaak in deze groentestoof komt van de ras el hanout , zoete rozijnen en amandelen. Verhit wat olijfolie in de tajine en voeg de ui, harissa en knoflook toe roerbak kort en voeg de courgette en aubergine toe, bak dit geheel minuten.


Kruid het geheel met de ras el hanout , meng dit goed en plaats de deksel op de tajine. Snijd de aubergine, courgette en champignons grof. Doe de tomatenblokjes en de groentebouillon in de pan en breng op smaak met komijn, ras el hanout en peper en zout.


Breng de groentestoof aan de kook en draai het vuur laag.

Roer goed los met een vork en schep er de koriander door en eventueel nog wat peterselie fijn gesneden. De groenten waren allemaal in de aanbieding. De ras el hanout , koriander en bulgur kocht ik bij de Turkse winkel. Leg het lamsvlees in de tajine en leg de groentjes errond. Giet de bouillonsoep over het vlees en de groenten.


Voeg één koffielepel toe van alle kruiden. Zet het deksel op de tajine en laat het koken . Voeg na minuten de pompoen, de wortelen en de tomatenpuree toe, schep goed om. Overgiet met de helft van de groentebouillon en voeg de komijn en ras el hanout toe.


Laat afgedekt minuten sudderen op een middelhoog vuur . De Marokkaanse keuken kent divers tajine gerechten. Met lams, kip, run gehakt en vele soorten groenten. De Tajine maaltijd is een overheerlijk en vetarme Marokkaanse stoofgerecht. De tajine kip is op vele manieren te maken.


We gaan dit keer Ras Elhanout er in verwerken. Ras El Hanout is een typisch Marokkaanse .

Advertorial – Ik ben dol op de Marokkaanse keuken en heb sinds een tijdje een echte tajine in huis. Ik heb er al een aantal keer mee gekookt en wow, wat lekker! Met de tajine en de juiste kruiden en groenten tover je binnen een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel. Zoals deze vistajine met . Snipper de uien en pers de knoflook.


Snijd alle groenten in grove blokken of repen. Maak een mengsel van de ras el hanout , saffraandraadjes, peterselie, olijfolie en een kopje water. Voeg de tomaten toe en bak een paar . Pel de uien en knoflook. Rasp de uien op een grove rasp en de knoflook op de fijne rasp.


Bak de uien, knoflook en ras el hanout met een beetje olie op laag vuur circa minuten. Ik heb de groentestoof bereid in de pan en de tajine alleen gebruikt om het recept in te serveren maar je kunt de stoof ook in een tajine bereiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.