dinsdag 22 mei 2018

Eindheffingsloon wkr

Spring naar Stap 3: Kies: eindheffingsloon (vrije ruimte) of loon. Afgezien van een paar uitzonderingen, bepaalt u zelf welke vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen u aanwijst als eindheffingsloon en welke u behandelt als loon van de werknemer en normaal belast. U kunt per werknemer een . Wanneer kies je eindheffingsloon en wanneer loon werknemer?


Uitzonderingen hierop zijn:. Belast je de vergoeding bij.

Aanwijzen als eindheffingsloon in WKR: hoe doe je dat? Alles wat de werkgever vergoedt of verstrekt aan een werknemer wordt onder de WKR in eerste instantie tot het loon gerekend. Ook als het gaat om het vergoeden van kosten! Vervolgens heeft de werkgever de keuze tussen het loon belasten bij de werknemer of aanwijzen als eindheffingsloon. Hiermee lijkt het loonbegrip . Heb je eenmaal een keuze gemaakt om de bonus bij de werknemer te belasten, dan mag je later in een jaar als duidelijk is dat je vrije ruimte overhoudt niet met terugwerkende kracht de bonus gaan herbenoemen tot eindheffingsloon.


Net als onder het oude systeem bepaal je binnen de werkkostenregeling uiterlijk op het. Het bedrijf bestempelt € 100.

DGA, noemt de overige € 150. Vangnet bij onduidelijkheid. BDO verwacht dat de algemene aanwijzing moet worden gezien als een vangnet op het moment dat het onduidelijk is of bepaalde posten binnen het kalenderjaar door de werkgever adequaat zijn aangewezen als eindheffingsloon voor de WKR.


Daarbij wijst Kawka erop dat in . De meeste aandacht voor werkgevers en ondernemers. Indien de gemeente Arnhem vergoedingen, verstrekkingen en ter beschikkingstellingen aanwijst als eindheffingsloon kan onder de Wkr gebruik worden gemaakt van de zogenoemde gerichte vrijstellingen of nihil waarderingen. Over het bedrag boven de vrije ruimte () betaalt de gemeente Arnhem . De werkkostenregeling biedt werkgevers de mogelijkheid om diverse vergoedingen en verstrekkingen onbelast uit te vergoeden of te verstrekken. Alle vergoedingen en verstrekkingen die niet onder in onderstaande categorieën in te delen zijn kunnen als eindheffingsloon ondergebracht worden in de vrije ruimte van de . De belastingdienst heeft aangegeven dat het belangrijk is om bestanddelen van de werkkostenregeling duidelijk aan te wijzen in de administratie als zijnde loon werknemer of eindheffingsloon werkkosten.


Indien dit niet duidelijk uit de administratie blijkt loop je het risico dat de vergoeding of verstrekking . Tevens een verbod om dat voordeel aan te wijzen als eindheffingsloon. Om gebruik te kunnen maken van gerichte vrijstellingen en de vrije ruimte, is het binnen de werkkostenregeling verplicht om loonbestanddelen aan te wijzen als eindheffingsloon. Over de manier waarop deze aanwijzing moet plaatsvinden, bestaat veel onduidelijkheid.


Het Handboek Loonheffingen hanteert namelijk strikte . De aanwijzing als eindheffingsloon moet expliciet uit de administratie blijken. Er bestaan veel vragen over welke. In zijn algemeenheid geldt dat vergoedingen en verstrekkingen zijn belast op grond van de Wet loonbelasting.

Valt de vergoeding binnen de . Hierop zijn uitzonderingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.