maandag 18 juni 2018

Groente stomen in stoompan

Alles wat je kunt koken, kun je ook stomen. Je stoomuitrusting bestaat uit delen: een onderstel voor water en een bovenstel met gaatjes in de bodem waarin je het eten legt. Dit kan zijn: een pan met hittebestendig vergiet en deksel, een stoompan , een pan met . Groenten stomen als witlof, champignons en broccoli met heerlijke lichte dressing.


Groente stomen recept: stoompan , stoommandje, oven. In de veelzijdige stoompan van Demeyere bereidt u de perfecte maaltijd in.

De stoompan , het perfecte middel als je wilt gaan koken met stoom. Toch zijn tegenwoordig veel thuiskoks nog onbekend met stomen. Want hoe gebruik je een stoompan ? Kun je alleen groente stomen ? Dit zijn vragen waar wij je . Nadelen: een stoompan neemt wel flink wat kastruimte in.


Denk bijvoorbeeld aan groente of vis verpakken in aluminiumfolie, bakpapier of zelfs bananenblad. Door de ingrediënten af te .

Verse broccoli smaakt heerlijk wanneer het gestoomd wordt, maar als je het op. Je voegt geen vet toe en de. Ook van groenten blijft de smaak en kleur beter behouden doordat er geen rechtstreeks contact met het kookvocht is. Maar hoe doe je dat nou, dat stomen ? Je hebt er wel een stoompan of een stoommandje voor nodig.


Het is zo simpel als wat. Maar als je enkele minuten te lang stoomt, zullen de groenten te gaar zijn en groene groenten verkleuren dan. Voor veel soorten vlees geldt dat.


Bij traditioneel stomen in een stoompan is het mogelijk om te stomen boven een smaakgevende vloeistof, bijvoorbeeld een courtbouillon, thee of wijn. Geen fancy elektrisch ding, maar een gewone pan met deksel en een vergiet erin. Ik gebruik de pan vrijwel dagelijks.


Voor het stomen van rijst (mooie, losse korrels die niet plakken), groente , dim sum en vis. Heb je ooit geprobeerd je groenten te stomen in plaats van te koken? Of vis, vlees of eieren?


Ik bleek al jaren een stoompan in de keukenla te hebben staan ( als onderdeel van een grote pannenset), maar heb pas een half jaar geleden ontdekt waar die pan voor was. En toen had ik spijt dat ik niet eerder de keukenla in . We hebben voor iedereen wel een stoom oplossing. De makkelijkste manier is het kopen van een stoompan.

Deze hebben we van het merk Dann Cuisine en komt in verschillende maten. Bij deze stoompannen lopen de stoomgaten hoger door dan bij andere merken waardoor het voedsel aan alle kanten gelijkmatiger . En water is calorieloos – om het cirkeltje van de gestoomde vis even rond te maken voor je. In dit gerecht stoom ik zowel de vis als de groenten boven bouillon. Dit geeft net wat meer smaak.


De ingrediënten behouden hierbij veel van hun kleur, smaak en voedingswaarde. Van groenten , aardappelen, vis, vlees, eieren tot zelfs rijst of couscous. Je kunt stoommandjes van kunststof krijgen of van bamboe.


Stomen kan met vrijwel alles. Zelf prefereer ik een mandje van metaal omdat je deze goed kunt reinigen en er geen geuren en kleuren in het mandje achterblijven. Wat kun je allemaal stomen ? Alleen dit zou reden genoeg zijn om je groenten niet langer kapot te koken in water, of op te warmen in de magnetron, maar de stoompan of het mandje eens een kans te geven. Verder is het gebruik van olie niet nodig bij een stoompan , wat dus ook voordelig is.


Wrijf de kipfilets in met zout peper en de helft van de kerriepoeder. Bestrijk ze vervolgens met el olie. Breng in de stoompan een laag water aan de kook. Leg de kipfilets in een stoommand. Zet eerst de stoommand met kip op de pan en zet daarop de stoommand.


Dankzij deze stoombloem van Weis blijven de smaak en vitamine in de groenten tijdens de bereiding. De WMF Vitalis stoompan is een snelle manier om vis, groente en vlees te bereiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.