maandag 25 juni 2018

Groente wecken in de vaatwasser

Wecken in de afwasmachine. Elke moestuinier kent het: een overschot aan groente. Nu is mijn overschot slechts zeer bescheiden, maar toch, het blijft een overschot.


Weggeven, inmaken, invriezen of naar de . De werkwijze die jij noemt gebruikt je alleen bij jam die kokend heet in gesteriliseerde potten gaat.

Bij wecken moet je de potjes een bepaalde periode bij graden koken in een weckketel of pan. Tijd en temperatuur is afhankelijk van het type groente of fruit. Niet goed wecken betekent . In de vaatwasser wecken is alleen voor bewerkte producten zoals jam, chutneyl zoetzuur, piccalilly en limonade. Boontjes en wortelen zijn erg gevoelig en hebben gauw een overbemesting. Elke bemesting is voor deze groenten funest en geeft na het inmaken een gisting.


Bonen zijn tegenwoordig bijna niet meer in te . Grappig om te zien dat het ook in een afwasmachine kan :lol:.

Schoonmaken weckpotten - raar proces? Groenten Inmaken: Geniet Nóg Langer Van Je Eigen Groenten! Toen zijn ook de bekende weckpotten. Hier kun je de weckpotten, de deksels en de weckringen in leggen om de vaatwasser vervolgens aan te zetten.


Door het warme water en de . Leer hier hoe je kunt wecken. Een uitzondering hierop. Om dit feit te vieren verzamelde Landleven hier allerhande weetjes over wecken plus recepten. Zowel fruit als verschillende groenten zijn te wecken.


De sleutel tot succes is. In plaats van het sodaba volstaat ook een keer laten draaien op het heetste programma in de vaatwasser. Stap voor stap uitleg hoe je moet wecken in een inmaakketel.


Het recept dat wij gebruikt hebben vindt je hier. Kook de inmaakringen en deksels gedurende 5 . Wisten jullie trouwens dat je ook met behulp van de vaatwasser ( heetste programma ) het voedsel kunt wecken ? Op een filmpje van Kassa Groen kun je zien hoe dat in zijn werk gaat.

Med vänliga hälsning fran Lies. Nee, ik heb nooit groenten ingemaakt in potten. Wij krijgen vaak vragen van lezers die op een of andere manier groenten , fruit of zelfs vlees lang houdbaar willen maken en dan opeens te maken. Alle voedingsmiddelen zoals groenten , fruit en vlees bevatten bacteriën die bederf kunnen veroorzaken.


Vroeger was het noodzakelijk, om ook in de winter nog groenten en fruit te kunnen eten. Nummer 4: ik heb zelf geen afwasmachine maar deze tip kreeg ik van iemand: zet de lege schone potjes en deksels in de vaatwasser en kies het heetste programma inclusief drogen (gebruik een goede afwastablet). Sluit ze goed af met de deksels en laat ze ondersteboven afkoelen op een handdoek. Let op: deze manier van inmaken kan alleen met jam en niet met groente , vlees en fruit. Daarvoor moet u wecken met een weckketel of in een grote pan met water.


Dit is zo omdat de jam door het gebruik van de geleisuiker niet geweckt . Voor wecken heb je weckpotten nodig, je groente en fruit ook goed inmaken in schone groentepotten. Ik zet ze daarna niet alsnog in een pan zoals je bij wecken wel doet. Ze bewaart allerlei oude gevulde weckpotten met stukken varken of geit, groenten of vruchten. Ze at zelfs 1jaar oude wilde eend uit een Hollandse weckpot. En ze is nog steeds heel opgeweckt.


Nu wil ze de kunst van het wecken overbrengen op een nieuwe generatie. Maak heerlijke jam van aardbeien, abrikozen of kersen, verras met een kruidige chutney of een bitterzoete marmelade. Maar de moderne mens heeft . Ook groenten - al dan niet van eigen kweek - kan je smaakvol bewaren, denk aan ingemaakte . Normaal gesproken bederven groente en. Zorg ervoor dat je glazen potten hebt met een metalen deksel die klikt (zoals van appelmoes, potgroenten of bruine bonen).


De potten moeten heel goed gesteriliseerd zijn, zodat er zo min mogelijk bacteriën op zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.