woensdag 25 juli 2018

Condensor droger schoonmaken

In andere gevallen kan de klep wel open en zal je een filter zien, deze kan je wel schoonmaken. In veel gevallen is de filter te verwijderen om te reinigen. Raadpleeg in deze gevallen altijd de handleiding van je wasdroger om te zien hoe je dit het beste kan verwijderen.


Als je bij het rooster van de condensor kan komen . Deze video beschrijft in een aantal overzichtelijke stappen hoe u de condensdrogerunit van uw.

Uw Bosch droger werkt het beste met schone filters. Gebruiksaanwijzingen zijn. Je wasdroger schoonmaken is dus geen overbodige luxe en de snelste manier is deze. Wasdroger schoonmaken – Boenklus 11. De pluizen van de condenskast verwijder je met . Condensor droger schoonmaken.


Bij condensdrogers moet het roestvrijstalen rooster van de condensor regelmatig schoon gemaakt worden (aan de onderkant van het apparaat). Een condensor zorgt ervoor dat het stoom dat ontstaat als de was wordt gedroogd omgezet wordt in water.

De condensor maak je schoon door. Wanneer u het reservoir wegbrengt om te legen, houd het dan zowel aan de greep in het paneel als op het eind vast en houd het horizontaal. Open het reservoir en laat het water er uitlopen. Zet het reservoir terug in de automaat en schuif het erin. Denk eraan de condensor en de filters van je droogkast te reinigen.


Lees onze tips om langer van je droogkast te genieten. Een warmtepompdroger met zelfreinigende condensor zal na iedere droogcyclus automatisch alle viezigheid als haren, pluizen en stof zelf afvoeren. Kies je voor een model zonder zelfreinigend systeem, dan moet je eens per maand de condensor uit de droger halen en schoonmaken.


Alleen met een fijn borsteltje kunnen de lamellen van de condensator. Hallo In mijn vorige was droger kon ik zeer eenvoudig de condensor verwijderen om deze schoon te maken zonder dat de machine helemaal open moest. Een slecht onderhouden wasdroger is een veelvoorkomende oorzaak van brand. Dit is gemakkelijk te voorkomen door de filters en de condensor van de droger regelmatig schoon te maken. Hieronder wat tips op een rijtje!


Het gevolg hiervan is dat de werking van jouw droger af zal nemen en de energierekening zal stijgen. Laat na het schoonmaken de condensor goed drogen. In de tussentijd kun jij de condensorkast schoonmaken met de stofzuiger , zachte borstel en een microvezeldoek.

Zodra de condensorkast schoon is, . Rudolf: “Pluizen van het wasgoed worden niet afdoende afgevangen door de ingebouwde filters waardoor de condensor na verloop van . Om de condensor te reinigen heeft hij het rechter zijpaneel van de droger losgeschroefd (en waarschijnlijk ook het bovenpaneel, maar dat weet ik niet meer zeker). Vervolgens heeft hij de droger iets naar. De reden dat er meer pluisjes in het . Hoe condensator schoonmaken ? Bij mijn droger lekken er ook af en toe druppels uit de condensator (die bak met ribbels, ik heb een Bosch Maxx) Maar hoe maken jullie dat ding schoon?


Ik zit met een schroevendraaier of aardappelschilmesje de pluizen eruit te peuteren omdat ik die bak niet open kan. Uw Miele condensdroger heeft ook onderhoud nodig. Goed onderhoud voorkomt onnodig lange droogtijden en een te hoog energie verbruik.


Na iedere droogbeurt moeten de filters van uw Miele condensdroger worden schoongemaakt. Daarnaast moet ook de condensor met regelmaat worden gereinigd. Nu is het belangrijk dat je hem schoon krijgt.


Houd hem onder de stromende kraan. Waarschijnlijk zijn de pluisjes .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.