dinsdag 17 juli 2018

Eindheffing wkr

Is het bedrag aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen meer dan uw vrije ruimte? Dan betaalt u eindheffing. Moet u de eindheffing afrekenen met de belastingdienst voor de WKR ? Een overschrijding van de zogenaamde vrije ruimte moet worden aangegeven . Zij moeten nu berekenen of zij te veel of te weinig hebben betaald en het verschil in de .

De meeste aandacht voor werkgevers en ondernemers. Uw vrije ruimte is. Indien u ervoor kiest om de betaling van de eindheffing WKR op te nemen in de aangifte van januari van het volgend jaar moeten een aantal. Over het bedrag boven de vrije ruimte betaalt u wel loonbelasting in de vorm van een eindheffing van. Dit is een last die u draagt en dus niet uw werknemers.


Tip: over het bedrag dat aan de eindheffing van is onderworpen hoeft u geen premies volks- en werknemersverzekeringen te betalen en . Een vergoeding of verstrekking valt onder de . Heeft u het afgelopen jaar de vrije ruimte binnen de werkkostenregeling ( WKR ) overschreden, dan bent u nog een eindheffing verschuldigd van over deze overschrijding.

Mogelijk geen of minder eindheffing WKR. Komt u boven de vrije ruimte met het totaal van de werkkosten? Bij een overschrijding van de vrije ruimte heeft u een aantal keuzes: overschrijding accepteren, belasten bij de werknemer of arbeidsvoorwaarden aanpassen. Uiterlijk bij de aangifte over het eerste tijdvak van het nieuwe kalenderjaar verantwoordt je de eindheffing over het voorgaande jaar. Natuurlijk mag je het ook opnemen in de laatste . Dat is althans de bedoeling.


Helaas is met begrippen als vrije ruimte, eindheffing , nihilwaarderingen, gerichte vrijstellingen, . Als de vrije ruimte wordt overschreden ben ik als werkgever een eindheffing van . De werkkostenregeling houdt de gemoederen in mijn bedrijf flink bezig. Rekenvoorbeeld eindheffingsregeling. Als de vrije ruimte voor de werkkostenregeling ( van de fiscale loonsom) wordt overschreden, dan moet u over het meerdere belasting betalen, de zogenaamde eindheffing van. Dit lijkt een extreem tarief, maar uit onderstaande voorbeelden volgt dat dit in. De eindheffing van komt ten laste van de werkgever.


Derhalve moet de eindheffing als volgt worden verwerkt in de financiële . In dit memorandum geven wij stap voor stap aan hoe de werkgever onder de werkkostenregeling moet omgaan met de vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen en de eindheffing. Kort samengevat moeten hierbij de volgende stappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.