dinsdag 17 juli 2018

Pompoenpitten eten met schil

Handig als je aan de lijn denkt! Maar dat is niet de reden waarom je de schil wilt eten. Nee, de schil is namelijk een fantastische bron van zink. Je krijgt met schil wel meer.


Voorts kun je in principe pompoenpitten gewoon, ongepeld eten.

Van sommige soorten is de schil een beetje te dik (maar oliepersers weten daar wel weg mee) en wie écht alleen het delicate, verse zaadje wil proeven moet daarvoor maar het geduld voor het pellen opbrengen (en stevige nagels kweken) . Pompoenpitten vallen onder verantwoorde voeding en zijn lekker. Op zoek naar lekkere recepten om pompoenpitten te eten ? De groene pitten worden geoogst uit een speciale pompoenplant, die zaadjes produceren zonder de witte schil. De beige buitenschil van de pit is een beetje taai. Sterker nog, ik vond de niet gekookte pitten knapperiger, krokanter en makkelijker te eten.


Dat komt doordat ze gepeld zijn.

Je kan de pompoenpitten gewoon zo eten. Verdeel de pitten gelijkmatig over de bodem van de schaal of de bakplaat. Rooster de pitten in minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.


Schep ze elke minuten om. Laat de pitten goed afkoelen. De schil van de pitten zijn eetbaar. Ik geef er de voorkeur aan om de pitten eerst te pellen. In tegenstelling tot de harde witte pitten van een pompoen hebben de meeste pompoenpitten uit de supermarkt geen schil.


Dagelijks een handjevol pompoenpitten eten zal je helpen gewicht te verliezen. Dat ging voor geen meter. Je kunt ook kiezen voor pompoenpitten in de schil.


In dit blog wat weetjes over pitten en een maniertje om toch die pompoenpitten makkelijker te pellen! Daar eten ze pepitas als gezonde snack. Als je ze gedroogd hebt, kun je de dikke schil eraf pellen.


Dit is een geduldig werkje.

Elk zaadje snijd je met een schaartje open. Daar heb ik eigenlijk geen geduld voor. De witte omhulsels gooi je weg.


Spring naar Wanneer moet je pompoenpitten niet eten ? Vrouwen in de zwangerschapsperiode en die borstvoeding geven wordt afgeraden om pompoenpitten te eten in medicinale hoeveelheden. Enkele pompoenpitten eten kan nooit kwaad maar het dagelijks nemen van een paar handjes pompoenpitten. Ja maar, ja maar, die moet je toch, net als ongepelde zonnepitten met zout, open bijten en de schil uitspugen? Maar ze moeten echt wel gepeld worden voor je ze kan eten. Of eet er hier iemand ook ongepelde . De pompoenpitten zijn zowel los, als met schil te koop.


Onderzoek heeft ook al uitgewezen dat wanneer je de resten ziet van wat je eet, zoals bij pistachenoten en dus pompoenpitten het geval is, . Hoe eet je pompoenpitten ? En dat brengt ons bij het laatste punt: wat is de beste manier om pompoenpitten te eten ? Ze zijn het lekkerst als je ze roostert: dit kun je gewoon in een droge koekenpan doen. Vorige week ontdekte ik dat je van de Japanse pompoen (ook vaak Hokkaido genoemd) de schil gewoon kunt meekoken als je soep maakt. Dit zijn de oranje pompoenen die je in bijna iedere supermarkt tegen komt. Ze bevatten ongeveer 1calorieën in gram van schil -vrij pompoenpitten , voornamelijk uit vet en eiwit.


Bovendien, gram portie. Verschillende onderzoeken bij mensen hebben aangetoond dat het eten van deze pitten de symptomen vermindert die worden geassocieerd met BPH (13). Deze ongeroosterde, ongezouten pompoenpitten zijn heerlijke snack, maar ze lenen zich ook uitstekend voor salades, brood of andere gerechten.


Gelukkig zijn onze biologische pompoenpitten al gepel . Pompoen, winterse overvloed aan vitaminen en mineralen. Een studie van meer dan . Weet je dat pompoen bron van vitamine B vitamine C en ijzer is? En dat de schil van de meeste pompoenen eetbaar en vol gezonde vezels is?


En weet je hoeveel kwaliteit de pompoenpit bezit? Hieronder mijn ervaring met dit zeer oude .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.