Je hebt ook speciale stoombakjes voor in de magnetron. Deze bakjes kun je vullen met bijvoorbeeld groente of voorgesneden aardappels in klaar stomen. Spring naar In de magnetron - Doe de groenten met een eetlepel water in een magnetronschaal.
Dat lijkt niet veel water, maar het is voldoende. De magnetron werkt snel, waardoor er niet veel water verdampt.
Als je met stevigere groenten werkt kun je er wat meer water bij doen, afhankelijk van de grootte van de . Spring naar Bloemkool in de magnetron stomen - Dek ze weer af en zet ze nog minuut in de magnetron om verder te stomen , indien nodig. Bewaar hem in de groentelade van de koelkast. Maar niets is minder waar! Schrik niet, magnetron is hier het sleutelwoord.
Het enige wat je hoeft te doen, is in een glazen kom een klein laagje water met de in stukken gesneden . Voor bladgroenten is dat altijd een zeer grote schaal, voor stevige groenten is dat een ondiepe, vrij ruime schaal waarin de groenten zoveel mogelijk naast elkaar, of in een dunne laag, gelegd kunnen worden. Soms, bijvoorbeeld voor asperges, witlof of struiken bleekselderij .
Gezond eten hoeft niet lang te duren, wees creatief en stoom je (eerdere gemaakte) gerechten snel en. Het gaat snel waardoor de vitamines en de smaak goed bewaard worden. Enkele handige tips: Snij de groenten in gelijke stukken . Alles wat je kunt koken, kun je ook stomen. Je stoomuitrusting bestaat uit delen: een onderstel voor water en een bovenstel met gaatjes in de bodem waarin je het eten legt. Dit kan zijn: een pan met hittebestendig vergiet en deksel, een stoompan, een pan met . Mijn buurvrouw zweert er bij dat het wel degelijk hetzelfde is maar ik wou het toch nog even vragen voor alle zekerheid.
Ik heb een magnetron zonder stoomfunctie gekocht, ik had daar eigenlijk nog nooit van gehoord. Hoe werkt de stoomfunctie van een magnetron eigenlijk? Voeg een eetlepel water aan de kom toe en zet het een paar minuten op hoge stand in de magnetron. In feite stoom het daarbinnen”, zegt Souza. De voedingsstoffen kunnen echt nergens heen, ze blijven in de groente.
Stomen is een fantastisch alternatief voor het koken van groenten. Heb jij geen stoomoven in huis? Je kan je groenten ook gewoon stomen in de microgolf.
Snij hiervoor je groenten in blokjes en plaats ze in een glazen kom. U verdeelt uw maaltijd in gelijke stukken.
Plaats een hoeveelheid water onder de zeef. De zeef gaat in de stoomkoker en daarop liggen bijvoorbeeld groenten , vlees en aardappelen. Als laatste klemt u het deksel met (open)ventiel op de pan en plaatst deze in de magnetron.
Doordat koken met stoom heter . De bereidingstijd van elke groente wanneer je wilt roerbakken, smoren, stomen , koken of wanneer je groente in de magnetron wilt opwarmen. Het is beter de gaartijd op minuut minder te zetten, om te voorkomen dat het voedingsmiddel te gaar wordt. Na het controleren, kunt u het altijd nog even kort in de magnetron zetten. Laat het eten altijd nagaren.
Warmt u een bord met vlees of vis, groenten en aardappelen altijd af. Dit maakt het apparaat heel geschikt om allerlei producten mee op te warmen, en andere dingen weer wat minder. Groenten verwarmen of stomen in de magnetron is echter prima te doen. Zeker als je even snel wat gekookte groenten nodig hebt, dan is de magnetron je grote vriend. Groenten stomen is een gezonde manier om groenten te bereiden.
Je voegt geen vet toe en de. De gezondste kookmethode is om voeding zo snel en zo kort mogelijk te verhitten, met zo min mogelijk vocht, aldus de onderzoekers. Koken in de magnetron voldoet aan al die criteria.
Door je eten in de magnetron te stomen , wordt het van binnenuit verhit. Volgens de onderzoekers blijven hierbij meer . Alleen vitamine Bverdient de aandacht omdat er een verlies van tot optreed bij bereiding van .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.