maandag 8 oktober 2018

Welke soorten brood zijn er

In Nederland hebben we een lange traditie van brood eten. Er zijn erg veel soorten brood. De een wat bekender dan de ander. Wij hebben ze voor je onderverdeeld in verschillende groepen. Globaal genomen verdelen we brood onder in witbroo bruinbrood , volkorenbrood en meergranenbrood.


Welke broodsoorten zijn er?

Wat is nu het verschil tussen het ene en het andere brood ? We leggen het graag uit. Bakkers maken witbrood van bloehet gemalen . Bruin brood wordt gemaakt van tarwemeel. Lees hier welke verschillende soorten er van dit brood zijn. Dit brood is gemaakt van tarwebloem, wat bestaat uit het middelste deel van de tarwekorrel.


Er bestaan een hoop verschillende broodsoorten. Deze broodsoorten hebben meestal hun eigen ingrediënten en bereidingswijzen. Archeologen hebben sporen van bloem gevonden.

Hierdoor hebben wetenschappers het vermoeden dat er brood werd . In België hebben we een lange traditie van brood eten. Het heeft soms bloem als basis, soms volkorenmeel. Meergranenbrood kan dus . Broodsoorten middenbouw.


Wel meer dan 1soorten. Hier kun je er alvast een paar bekijken. Als we het hebben over broodsoorten dan lijkt het wel of er elk jaar weer nieuwe soorten bij komen. Bekende soorten brood zijn natuurlijk bruinbrood , desembroo kleinbrood , meegranenbrood , roggebroo volkorenbroo speltbrood of witbrood.


Door de combinatie van al deze granen of zaden, krijgt het brood zijn rijke smaak. Bruine broodsoorten blijven het langst vers. Dit komt door de tarwe die in het brood verwerkt is.


Tarwe slorpt water op en, en hoe meer water er in het brood zit , hoe langer het vers blijft. Het is aan te raden om brood niet op . Witbrood is gemaakt van bloem en volkorenbrood van volkorenmeel. Bruinbrood is meestal gemaakt van deel fijngezeefd meel en delen volkorenmeel.


Maar er zijn nog veel meer broodsoorten te krijgen. Belangrijk zijn de bestanddelen, bakwijze en vorm. Daarnet vertelde ik op welke manieren het brood werd gebakken.

Nu ga ik iets vertellen over smaken en vormen, kortom nog meer over soorten brood. En al die soorten kun je ook weer in een bepaalde categorie indelen. De uitgebreide keuze maakt het moeilijk om door de bomen het bos te zien. Journalist Annick Wellens zet verschillende soorten brood tegenover elkaar en kijkt welke het gezondst is.


We vertellen er meer over in deze blogpost! Het geeft aan wat de voedingswaarde is van de verschillende broodsoorten. Ook wat betreft de verdere voedingswaarde scoort dit brood erg hoog. Maar wat dit brood wat ons betreft veruit het gezondste brood maakt, is het feit dat er geen zout aan toegevoegd wordt.


Want dat is juist het grootste probleem bij de meeste broodsoorten , en daar hoef je met ezekiel brood dus niet bang voor te zijn. Het eten ervan levert vezels en koolhydraten, die essentieel zijn voor je lichaam. Je kunt beter weten wélke soorten. Hierbij zijn alle soorten brood verzameld. Een luchtige bewijsvoering voor het feit dat de wereld van brood in de afgelopen jaar enorm veranderd is en dat er meer keuze is dan ooit.


De onderzoekers concludeerdendat er geen duidelijke verschillen aan te tonen zijn tussen de twee soorten brood. Zo besloten ze dat het effect van het type brood varieert van persoon tot persoon en dat er geen algemene conclusie te trekken is over welk brood beter is voor onze gezondheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.