dinsdag 23 april 2019

Hoe maak je een latte macchiato

Iedereen kent hem wel, de latte macchiato. Melkkoffie bestaande uit verschillende laagjes. In deze korte video wordt uitgelegd hoe wij onze latte macchiato maken.


How to make a Starbucks Iced Caramel Macchiato - Duration: 3:29. Wat is nu eigenlijk een latte macchiato ?

Het grote verschil tussen een latt. De kan is nu ongeveer voor een derde gevuld. Vul het kleine melkkannetje met heet water zodat het lekker warm wordt. Doe dit ook met je latte macchiato glas.


Het klinkt misschien wat ingewikkel maar dat valt erg mee. Het latte macchiato recept is eigenlijk erg simpel en zelf een latte macchiato maken is toch altijd net wat lekkerder dan een kant-en-klare kopen, of nog erger, met kokend water en een zakje latte macchiato. Voor het beste resultaat gebruik je volle melk, maar ook andere soorten melk geven een mooi resultaat.

Koude melk schuimt het beste! Latte macchiato , cappuccino en koffie verkeerd zijn allen koffievarianten die worden bereid met het gebruik van melk. Bij veel mensen zijn deze koffie.


Je raad het waarschijnlijk al, Latte betekend melk. Macchiato betekend gevlekt. Maar wat betekend Macchiato dan? In dit filmpje zie je hoe je een perfecte latte macchiato maakt.


Het belang van een goede macchiato is dat je volle verse melk gebruikt. Met de Senseo melkopschuimer maak je in een handomdraai een mooi en stevig schuim. Om het extra speciaal te maken, voegde ik nog gecondenseerde melk en caramelsiroop toe. Ik laat je zien hoe je deze Caramel Latte.


Als je een keertje indruk wilt maken op een vriend of vriendin, dan is het lekker om een latte macchiato te serveren. Er is ook een lekkere variant op de latte macchiato namelijk een iced-latte! Een latte is een glas met.


Schenk de koude melk in een glas en voeg de warme opgeklopte melk toe. Schenk nu rustig en langzaam de espresso in het glas.

U ziet mooie lagen ontstaan, de Latte Macchiato is klaar. De warme melk en het romige melkschuim worden doordrenkt door de intense smaak van de espresso voor een heerlijk resultaat. Maak een Latte Macchiato in het glas. Giet de gekozen caspule (ml).


Schep het melkschuim in het glas. Hieronder legt zij stap voor stap uit hoe je een lekkere latte macchiato maakt. Thuis melk opschuimen zoals een barista.


Er gaat niets boven het thuis genieten van een zelfgemaakte cappuccino of latte macchiato. Tegenwoordig zijn er veel handige apparaten verkrijgbaar die het mogelijk maken om thuis zelf aan de slag te gaan met het maken van je koffie. Denk aan espressomachines en . Hoe maak je dit heerlijke recept? Volg deze eenvoudige stappen. Eerst gaat de honing in de melkkan.


Hoeveel, dat hangt af van wat jij wilt bereiken, dus experimenteer! Maak mooi, dicht melkschuim. Vul de kan verder tot aan de helft met melk.


Vul het glas tot net onder de rand met de melk en het schuim.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.