maandag 22 april 2019

Soorten brood gezond

Of het nu gemaakt is van (een combinatie van) tarwe, spelt, rogge of een ander graan dat maakt niet uit. In de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum heeft het een vooraanstaande plek. Want brood is gezond , het bevat veel belangrijke voedingsstoffen.


Maar het is ook lekker, makkelijk en in een enorme variatie verkrijgbaar. Zo past brood bij elk moment van de dag .

We vertellen er meer over in deze blogpost! Je moet weten welke soorten brood het best zijn. Veel broodsoorten bevatten veel zout en soms zelfs suiker of slechte vetten.


Ook de trend van koolhydraatarm eten heeft het imago geen goed gedaan. Toch is gezond brood een goede aanvulling op een . Wanneer je liefde voor brood ervoor zorgt dat het langer duurt om gewicht te verliezen, is het misschien tijd om over te stappen op de gezondere varianten. Bij de soep of barbecue stokbroo met kerst krentenbrood en na het sporten krentenbollen.

Tegenwoordig worden zuurdesem- en speltbrood steeds populairder. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze broden? Er bestaan tegenwoordig heel veel verschillende soorten brood. Zo is een aantal keer zelfs beweerd dat brood überhaupt niet gezond is. Dit soort nieuws roept bij veel mensen vragen op, want het merendeel van.


Er zijn heel veel verschillende soorten brood verkrijgbaar en daardoor krijgen we vaak vragen over welk brood nu het beste is. Nederland eet iedere dag . Broden die van de gehele graankorrel worden gemaakt zijn goed voor de gezondheid. De verzadigende vezels in het brood helpen onder andere bij . Hoe donkerder het brood , des te gezonder het er uit ziet. Maar is donker brood werkelijk zo gezond ? Weet jij welke broodsoort het meest gezond is?


De kleur zegt vaak niets over de gezondheid of hoeveelheid vezels van het brood. Vaak is brood donker gemaakt door een kleurstof gemaakt van moutextract . Is meergranenbrood extra gezond ?

Wat is biologisch brood ? Alle broodsoorten , behalve witbroo bevatten veel vezels. Welke soorten brood zijn er? Anders dan bij wit- of bruinbrood wordt volkorenbrood gemaakt van de hele graankorrel. Daardoor bevat het de meeste voedingsvezels, vitamines en mineralen.


Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor het lichaam. Wie gezond eet, haalt tussen de . De bruine kleur zegt niet altijd iets over de gezondheid van het brood. Vezelrijke broodsoorten zoals volkorenbroo roggebrood en bruinbrood zijn donkerder van kleur dan minder vezelrijke broodsoorten zoals witbrood. Soms wordt brood donkerder gemaakt met gebrande mout.


Zo kan brood dat is gebakken met witte. Suiker heeft veel nadelige effecten en door bewerkte producten te eten waar het in zit breng je waarschijnlijk schade toe aan je gezondheid. Allereerst is het misschien goed om de verschillende broodsoorten even op een rijtje te zetten. De meeste granen bevatten ook het . Want inmiddels kan je alleen al bij de supermarkt een aantal verschillende soorten brood kopen.


Dan hebben we het nog niet eens over het assortiment bij de oude vertrouwde bakker of de biowinkel. Verschillende soorten brood. Je kunt geen winkel of bakkerij binnenlopen of je vindt ontelbare soorten brood. Het aanbod is inmiddels zo groot dat we bijna niet meer weten welk brood we moeten kiezen. Elk brood heeft dezelfde basis: bloem, water, gist, vetstof en zout.


Nu brood (langzamerhand) minder in het verdomhoekje staat en het steeds duidelijker wordt dat (volkoren) brood gezond is, spelen de broodfabrikanten hier goed op in. De één nog donkerder dan de ander, soms . Bij de warme bakker kan je dagelijks kiezen uit meerdere soorten brood. Een groot of een klein brood , rond of lang, wit of bruin, met diverse granen etc.


Er zijn zelfs verschillende broodbenamingen , maar welk brood bevat nu de meeste voedingsvezels? Naast de veranderingen in het aankoopgedrag is er binnen brood ook een toenemende aandacht voor gezondheid. Een belangrijke bron van vezels!


De gezondere broodsoorten als volkoren en meergranen worden steeds meer gekocht. Binnen klein brood is wit nog de grootste . Brood is van nature gezond !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.