dinsdag 23 april 2019

Stalen pan inbranden

Voor gebruik moet een De Buyer- pan even worden ingebrand. Dit noemt men ook wel seasonen. Dit is niet zo moeilijk, het vergt alleen eventjes wat tijd.


Stalen pan inbranden

Volg deze stappen voor het inbranden van uw nieuwe plaatstalen pan. Voor het eerste gebruik moet een gietijzeren pan ingebrand worden. Deze voorbehandeling is. Inbranden volgens de fabrikant.


De pan voor het gebruik goed afwassen. Zet de pan droog op het vuur en laat deze goed heet worden. Giet er vervolgens enkele eetlepels olie in en verspreid dit over het bodemoppervlak van de pan. Laat de olie enkele minuten inbranden tot deze gaat walmen. U ziet dat de pan hierdoor verkleurt, dit is normaal.


Laat ons beginnen met de basis, het materiaal van de pan. De (Mineral B) kookpannen van De Buyer zijn gemaakt van … ? Wel hun website en handleiding zorgen wat voor verwarring: ze gebruiken ijzer en staal door mekaar. Staal is inderdaad een legering van ijzer met koolstof.


Zoek je een goed alternatief voor een Tefal pan ? Leer hier alles over plaatstalen pannen van de Buyer. Eén van de populairste pannen zijn de plaatstalen ( koolstofstalen) pannen van de Buyer. Maar wat zijn dit precies voor pannen ? Na aanschaf van de pan raden we je aan om . Je kan de pan na aankoop zelf nog een keertje inbranden of de eerste paar keer bij gebruik vette producten als saucijzen of spek bakken. Mijn keuken is piepklein, daarom heb ik een rek aan de muur waar ik mijn koekenpannen aan kan hangen en wat andere opzet, dat scheelt een boel ruimte in de lades. Ik vind het zelf ook gewoon mooi en rustiek om een pannenrek te hebben.


Stalen pan inbranden

Zittend aan de eettafel is dat pannenrek te zien. Een stalen pan inbranden , inbakken, onderhouden en schoonmaken. Wel vergt staal dat het voor het eerste gebruik wordt ingebrand of ingebakken en moet het na gebruik voorzichtig schoongemaakt . Tja, en daar sta je dan met een nieuwe plaatstalen hapjespan. Hoi, Ik heb zojuist voor het eerst een ijzeren bakpan gekocht en wil deze nu gaan inbranden.


Nu geeft echter iedere site weer andere manieren aan waarop dit gedaan zou moeten worden en de gebruiksaanwijzing bij de pan helpt niet veel. Voor mensen die ervaring hebben met deze pannen , hoe hebben jullie ze voorbehandeld ? Ik ben van plan om plaatstalen pannen van De Buyer te kopen als vervanging van mijn anti aanbakpannen. Teflon wil ik echt niet meer. Andere aanti- aanbaklagen zijn ook steeds zo beschadigd.


Heb het wel gedaan, maar toch blijft het vaak aanbakken. Heb ik iets verkeerd gedaan? Ik was de pan alleen af met heet water en vet m regelmatig in met olie. Toegevoegd na minuten: Hoe kan ik hem het beste inbranden ? Volgens het boekje moest de pan donkerder kleuren (zwart?) maar dit . Om een stalen pan geschikt te maken en te houden voor zijn doel, bakken, dient hij goed onderhouden en regelmatig gepatineerd te worden. Waardoor mislukt het inbranden van een stalen of gietijzeren pan ? Als je net een plaatstalen of gietijzeren pan hebt gekocht, moet je die eerst inbranden (ook wel seasoning genoemd) om te voorkomen dat bij het bakken eten blijft plakken aan het metaal.


Het inbranden van de pan gaat niet altijd goed. Ik vind dit een nuttige uitleg voor het inbranden van een stalen pan , flaxseed oil is natuurlijk niet nodig maar wel het liefs arachide (pinda) olie, deze olie kan heel heet worden. Ik ben heel blij met mijn buyer pan , heb vorige week pannenkoeken gebakken, gewoon met bloem, eieren, melk en roomboter. Wokpannen met een anti-aanbaklaag, gemaakt van roestvrij staal of van gietijzer hebben dit niet nodig.


Stalen pan inbranden

Stap voor stap de wok inbranden. Voordat je de wok gaat gebruiken moet je eerst het laagje olie verwijderen wat de fabrikant .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.